Melodifestivalen - deltävling 4

Äntligen dags för den 4:e och sista deltävlingen och ikväll hoppas vi självklar på AGNES här hemma hos PetramedAochE!! Vi får väl se hur det går..


Recension av melodifestivalen deltävling 4!Agnes: Jättebra! Klädsen kanske inte är något jag skulle sätta på mig, men så har jag ju inte hennes kropp heller. En riktig disco-dänga var det iallafall!

Star Pilots:
Lite ripoff av Boy meets girl/Cabin Crew - Star To Fall , men A gillade den iallafall. Inte min favorit dock...

Susanne Alfvengren:
Vad läskigt det var! När man inte tittade så fick man ju upp bilden av hur hon såg ut förr i tiden, rösten hade ju verkligen inte åldrats. Men när man tittade upp så så var hon plötsligt mycket äldre! Jag gillade det, men den ska inte vinna för den har ingen chans mot övriga europa.

Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng:
Me like a lot! Versen var sådär, men refrängen var bäst. Dock tycker jag att de skulle ha mer lika kläder. Maria borde ta på sig hudfärgade strumpbyxor.

Thorleifs:
Det svänger! Men dansband har haft sin tid i melodifestivalen.Sorry..

Sarah Dawn Finer:
En riktig Powerballad! Äntligen! Jag älskar detta! Superfin klänning också!

Next 3:
Jag gillade INTE rapparna! Det hela blev mycket bättre när spanskakillen kom, men det räcker ju inte. Mitt tips till next 3: Släng ut rapparna och bli NEXT 1 istället!

Marlena Ernman:
Nej men Gud. Jag vet inte vad jag ska säga, det var änna pinsamt... M tyckte den var grym (dvs bra), jag vet inte om vi hörde samma låt.

Kvällens Bästa:
Sarah Dawn Finer


Kvällens Sämsta:
Marlena Ernman

Shoppingresultat:

Ja, som ni kanske märkte så har vi nu kommit hem. Det lönar sig att åka ut med Svärmor, för mycket shopping blev det!

Har Svärmor rabatt i någon butik så ska det självklart utnyttjas väl, och i dag hade hon 25 % på hela köpet hos kappahl,
så därifrån gick vi med en stoooor påse. Sedan var vi en tur in på Lindex också, där lite mer kläder inhandlades.

A fick:


2 st olika sorters jackor
2 par byxor
1 tjock tröja
3 st t-shirtar
2 pyamas-set
2 par kalsonger
9 par strumpor
1 mössa
1 par vantar
och ett skärp

E fick:


1 overall
2 par strumpor
4 par byxor
3 tunikor
3 bodys
1 set med byxa och tunika
2 pyamasar
Jag gick inte heller lottlös ur det hela, utan jag fick med mig ett par jeans hem!


Ett STORT TACK till Svärmor!

Presentation av vinnaren av Cool kids-tävlingen

Då var det dags för det som ni alla har väntat på en dag som denna.
Nu ska vi presentera vinnaren av ett presentkort från Coolkids!
300 kr att shoppa loss för!

Men först och främst vill jag säga stort tack till Anna på Cool kids. Tack för att jag fått möjligheten att lotta ut denna fina vinst, och jag hoppas att vi kan samarbeta till många fina tävlingar framöver!Nu så, är alla redo?

Lotterna, deltagarlistan och A är oootroligt redo iallafall =)
Så då kör vi igång!

Nummer 42!!

Och nr 42 tillhör ingen mindre än Uppdrag mamma!


Jag ska genast maila Anna på Cool kids och meddela att det var du som vann. Hon kommer sedan att ta kontakt med dig via mail och du får då vidare info om hur du får din vinst.


Stort Grattis!Och till er andra, bättre lycka i nästa tävling!


Just nu:

Nu ska vi ut med svärmor och shoppa!

Vinnaren i cool kids-tävlingen är redan dragen, men jag får tyvärr vänta med att presentera den lyckliga vinnaren tills vi kommer hem. Jag vet vem som vann ; )

Hoppas att ni har en underbar Lördag!

Ät inte för mycket Godis för då får ni ont i magen!

Kram

Jag mååååste vinna!!

Efter att kikat in hos Duracellmamman lite snabbt så här på fredagskvällen så förstår jag att jag inte kommer att få någon sömn inatt heller, och i natt kommer det inte enbart vara E:s fel. Jag är nämligen en av 15 som har chansen att vinna en mini-pc från Acer!!

Jag har en femtondels chans att bli ägare till en ny dator!! Det är helt okej odds eller vad säger ni?

Imorgon dras vinnaren bland oss 15, så fram tills att allt är klart så hoppas jag att ni alla håller tummarna för mig!Tävling nr. 6 - Kalasbolaget
Nu var det äntligen dags för nästa tävling!

Tävling nr 6 är i samarbete med Kalasbolaget , och hos Kalasbolaget hittar du allt du behöver i form av kalastillbehör för att  kunna annordna en rolig och annorlunda fest!
Här finns allt från muggar, servetter och papperstallrikar, till lanternor, till fiskdammsfångster och priser, till olika barnkalasaktiviter och 5-kamps utrustning, till girlanger och serpentiner etc.
Här finns kalastillbehör för både stora och små


Obs!
Från och med nu så kommer tävlingsreglerna att se lite annorlunda ut mot vad de gjort tidigare vill ni veta mer om varför och hur, så kan du läsa HÄR!
 


Tävlingsregler:

För att alla ska kunna vara med och tävla räcker det, för 1 lott, att göra följande moment.

Moment 1:

Besök Kalasbolaget och kika runt efter vad du skulle köpa om det blev just DU som vann.

Moment 2:

Gissa mängden i Petras burk!

Hur många hasselnötter innehåller burken?

Du får göra en gissning per lott du har, så länkar du i din blogg eller via mail får du alltså lämna 6 gissningar, och lägger du till mig på bloglovin´ så får du lämna ytterligare 3 gissningar! Totalt kan man som mesta alltså erhålla 9 lotter och gissningar.

Moment 3:

Lämna en kommentar till detta inlägg där du lämnar dina svar från moment 1 och 2.

(glöm inte mailadress, så jag kan kontakta er vid ev. vinst!)


När tävlingen sedan är slut så dras 10 st lotter*, och den av dessa som gissat närmas det rätta svaret vinner tävlingen och det fina priset!Vill ni ha 5 extra lotter ska ni göra följande:

Kopiera tävlingsbilden samt denna text:


 "Jag är med och tävlar om valfria kalastillbehör till ett värd av 350 kr från Kalasbolaget, på PetramedAochE`s blogg!
Tävla HÄR du med!"För dig med blogg:

Klistra in bilden och texten i din blogg och lämna sedan en kommentar här nedan där du berättar att du länkat, samt dina svar från det två momenten. Kom ihåg att du genom länkningen får lämna ytterligare 5 gissningar till moment "Gissa mängden i Petras burk"!

Glöm inte att skriva adressen till din blogg!


För dig utan blogg:

Klistra in bilden och texten i ett mail och skicka till 5 vänner samt ett till mig (PetramedAochE@live.se)
Lämna sedan en kommentar här nedan där du berättar att du ha mailat, samt dina svar från det två momenten. Kom ihåg att du genom mail-tipsningen får lämna ytterligare 5 gissningar till moment "Gissa mängden i Petras burk"!


Vill ni ha ytterligare 3 lotter och 3 extra gissningar:


Lägg till mig på bloglovin´

bloglovinLite info

Jag kommer att dra 10 lotter* oberoende av om flera av lotterna tillhör samma person, så har man många lotter* så ger det inte bara större chans att bli en av de 10 som blir dragna, utan det ger även lättare chans att vinna i själva "Gissa mängden i Petras burk"-kontrollen.
Har man länkat till tävlingen i sin blogg eller genom mailen, samt lagt till mig på bloglovin´så får man sammanlagt 9 st lotter och man får då ange 9 st gissningar!
Gissningarna kommer att användas i ordningen som de skrivs, dvs har man lyckats få med 4 av sina lotter* i dragningen så är det de 4 första gissningar man angett i sin "deltagarkommentar" som kommer användas under kontrollen vem som kommit närmast.

Har ni några frågor om tävlingsutförandet så får ni jättegärna kontakta mig här: PetramedAochE@live.se
Tävlingen avslutas den 27 mars kl 21:00


LYCKA TILL NU ALLIHOP!
Jag vill bara klargöra att ni BEHÖVER INTE skriva alla gissningarna i olika kommentarer utan DET RÄCKER MED EN kommentar! =D


Sedan var det någon som undrade hur det fungerar om man redan har mig på bloglovin´, om man ändå får 3 extralotter, och JA det får man!=)
Apropå tävlingar

Ikväll kl 21:00 går tävlingen i samarbete med Coolkids ut!
Har ni missat den så har ni fortfarande ett par timmar kvar på er.
Klicka HÄR för att komma direkt till tävlingen!

Vinnaren kommer att presenteras i morgon!Missa inte heller mina andra pågående tävlingar:


För att komma till tävlingen i samarbete med Sovtex, klicka HÄR

För att komma till tävlingen i samarbete med Sophie`s Closet, klicka HÄR

OBS! Nytt moment i mina kommande tävlingar!

För ett par veckorsedan läste jag någonstanns att de allra flesta bloggtävlingar faktiskt bryter mot lotteriinspektionens lagar och reger, då de faktiskt är lotterier och inte tävlingar. Efter jag läst detta så ändrade jag på upplägget i mina efterföljande tävlingar och lade in en tävlingsfråga som en del i tävlingen. Med detta trodde jag att jag hade kommit runt det hela, och att allt var frid och fröjd.

Men nu har jag varit inne och läst på deras hemsida och förstått att mina tävlingar fortfarande räknas som lotterier.

Så här skriver nämligen lotterinspektionen:


"Enligt praxis är arrangemanget totalt sett att anse som ett lotteri om prestationsmomentet föregår slumpmomentet, medan det ska anses som en tävling om slumpmomentet föregår prestationsmomentet - såvida inte antalet tävlingsdeltagare genom slump-momentet begränsas så mycket att samtliga dessa deltagare tillförsäkras vinster. "


Mina nya upptäckt har gjort att jag från och med nu kommer att lägga till ett nytt moment i mina tävlingar. Nämligen "Gissa mängden i Petras burk"!

I tävlingsinlägget kommer jag att ha med en bild på en burk med något innehåll och alla deltagare kommer att få t ex gissa hur många nötter, makaroner, kronor, godisar etc som burken innehåller! Detta är ett moment som alla vana tipspromenadsdeltagare säkert känner igen=)

När tävlingen sedan är slut så dras t ex 10 st lotter*, och den av dessa som gissat närmas det rätta svaret vinner tävlingen och priset!
På detta sätt följer tävlingen lotteriinspektionensregler, att slumpmomentet föregår prestationsmomentet, och tävlingen borde räknas just som en tävling!


Som vanligt i mina tävlingar kommer man ha möjlighet att, genom länkning och genom att lägga till mig på bloglovin´, kunna skaffa sig fler antal lotter*. Jag kommer att dra 10 lotter* oberoende om flera av lotterna tillhör samma person, så har man många lotter* så ger det inte bara större chans att bli en av de 10 som blir dragna, utan det ger även lättare chans att vinna i själva  "Gissa mängden i Petras burk"-kontrollen. Man får nämligen lov att ge en gissning per lott man har!
Dvs. har man länkat till tävlingen i sin blogg eller genom mailen, samt lagt till mig på bloglovin´så får man sammanlagt 9 st lotter och man får då ange 9 st gissningar! Gissningarna kommer att användas i ordningen som de skrivs, dvs har man lyckats få med 4 av sina lotter* i dragningen så är det de 4 första gissningar man angett i sin "deltagarkommentar" som kommer användas under kontrollen vem som kommit närmast.


Är det något som är oklart?

Fråga gärna så förklarar jag närmare!
Sugna på att börja gissa? En ny tävling kommer att läggas ut i eftermiddag, i samarbete med Kalasbolaget, då kommer ni alla att få använda era gissningskunskaper! Missa inte det!

Jag har blivit utmanad!

Jag har blivit utmanad av söta Edvinsmamma

Jag känner igen denna utmaning och tror att jag har gjort den förut, men jag gör den igen=)


Fyra tv program jag brukar se:

Desperate housewife
Ugly Betty
Unga mödrar
Melodifestivalen

Fyra saker jag gjorde i går:

Ammade
Bytte blöja
Lagade mat
Bloggsurfade

Fyra saker jag längtar till:

Mammablogg-galan!!!
Sommaren
En hel natts sömn!
Deklarationen och de eventuella pengarna kommer

Fyra saker som står på min önskelista:

En ny bärbar dator
En plattång
Att E börjar sova hela nätterna
En snygg färdigväxt häck! .... ja, runt huset alltså...

Fyra saker jag avskyr:

När E vaknar 1 gång i timman hela natten
När det är stökigt hemma men jag inte orkar städa undan, för E vaknade en gång i timman hela natten!
När tankeverksamheten inte fungerar!
Personer som är förmer! Ni vet väl att det är Jantelagen som gäller här i Sverige!!!

Fyra saker jag tycker om att göra:

Pussa på min sambo och mina barn
Sova (om jag kan somna, och får sova i lugn och ro utan avbrott)
Blogga och Surfa
Ordna, fixa och planera

Fyra saker jag åt i går:

Smörgås
Spaghetti
Köttfärssås
Geisha och nutella-Cupcake


Jag utmanar:

Nadja
Malin
Marina
Camilla

Petra vinner!!! ..förhoppningsvis...Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om 2 presentkort a´200 kronor från Fridolina
Var med och tävla HÄR du med!

Någongång inom förhoppningsvis snar framtid..

I perioder här på bloggen så känns det som jag kommer in i någon sorts bloggtorka. Jag kommer inte på något alls att skriva. Sitter framför datorn och vill skriva något men inget kommer upp, det är bara helt stilla i hjärnan.

Den perioden jag har nu skulle jag inte vilja beskriva som bloggtorka direkt, utan mer tvärtom. Jag har hur mycket som helst jag vill skriva om, men ingen tid. De inlägg som jag länge planerat att skriva är inlägg som behöver tid på sig för att de ska kunna bli riktigt bra, tid som aldrig finns. Jag behöver även lugn och ro för att överhuvudtaget ens kunna tänka på att skriva dem, och lugn och ro är verkligen en bristvara i det här hemmet. Men framförallt så behöver jag sömn!

Det känns jättetråkigt när jag faktiskt har så många bra idéer om inlägg och andra grejer här på bloggen, att jag aldrig har tid och ork att skriva ner dem, och jag mår ofta dåligt över detta. Att det var länge sedan jag fick till ett riktigt bra/intressant/roligt inlägg.

Jag hoppas att jag snart ska kunna få sova lite bättre (detta är framför allt en pik till dig, E), och att jag då ska kunna känna mig mindre pressad och stressad.  Får jag bara lite sömn så är mina förhoppningar att den dimma som just nu befinner sig i min hjärna, och som jag måste ta mig igenom varje gång jag ska skriva ner ett inlägg, att den klarnar och gör att jag behöver mindre tid på mig till varje inlägg och att jag kan tänka och skriva trots allt tjo och tjim här hemma.

Då, mina damer och herrar, pojkar och flickor, hundar och katter. Då blir det grejer här på bloggen ska ni veta!


Till dess får ni stå ut med mina mindre bra, lite ogenomtänkta och ointressanta inlägg  ;  )  =D


Vill ni inte missa min förväntade bloggkvalitetscomeback?

Prenumerera  på min blogg!


GRATIS MAT!

Jag hittade en bra grej inne hos Malin

Freefood.se

Där kan man samla poäng och få gratis mat jätteenkelt genom att bara anmäla sig till olika nyhetsbrev, delta i undersökningar etc.

Jag anmälde mig självklart med en gång!

Om du också vill få gratis mat anmäler de dig störtenkelt HÄR

Ps. Eftersom det lätt kan bli många nyhetsbrev etc. så tyckte iallafall jag att det var smart att skapa ett nytt mailkonto bara för sånt. Så slipper man ha en proppfull inbox hela tiden =) Gratis mailkonto kan du fixa på hotmail.com

Lycka är..

Lycka är när man precis ska hälla ur ett glas med vatten i en blomkruka, men i tid lyckas upptäcka att det ju inte är vatten i glaset utan MJÖLK!


Jaha, så det var därför vätskan var vit?

Snillen spekulerar

Jag har ju skrivit förut om att datorn ger mig stötar( har ni missat detta kan ni läsa det HÄR), och i morse låg jag i sängen och funderade lite.

Om jag har en glödlampa i munnen samtidigt som jag tar på datorn och får en stöt, då borde ju lampan blinka till, eller hur?! Lite svagt kanske med ändå blinka till!

Coolt eller hur! Petra-the living lamp =)
Inte för jag vet vad jag skulle kunna använda det till men...ändå!

Vill man att den ska lysa starkare så få hela familjen hålla varandra i handen och den ute i änden har glödlampan i munnen, medan jag tar på datorn (det är ju bara mig datorn stöter på).

Vilket partytrick!

Dagrapportering

Idag blev det fisksoppa till middag. Jag körde lite på improvisation och den blev faktiskt jättegod, så den kommer säkert lagas fler gånger! A gillade den också och tog faktiskt stora 2 portioner =)
Om det är någon som är intresserad av receptet så tog jag faktiskt bilder under matlagningen, och skulle kunna lägga ut dem i morgon. ; )


Efter middagen så var vi och hämta mitt nya paket från Buzzador. Egentligen kom paketet redan förra veckan men jag har inte hunnit (läs. orkat) hämta det förrän nu...

6 paket kaffe var det iallafall!
Nu dricker jag ju inte kaffe, men M gör så det blir han som får göra själva testningen denna gång. Men han gråter inte för det  ; )

Jag älskar Buzzador!  Jag har fått pappersnäsdukar, halstabletter, modifast bars m.m GRATIS!
Och gratis grejer säger man inte nej till, eller hur =D

Vill du också bli en buzzador kan du anmäla dig  HÄR. Vill du läsa mer om vad det betyder att vara en buzzdor så klickar du på den tidigare länken.

KaffetJag vill även påminna om att ni genom mig får rabatt på datapryl.se, så om ni ska handla något kontakta mig på PetramedAochE@live.se! Jag kommer snart skicka iväg mailet med listan till dem så om du vill att du och din pryl ska stå med får du maila mig så snart som möjligt!

Petra bakar Cupcakes del 2

Då var det dags för Cupcakesbaket del 2

Och då var det dags för:

Mariannecupcakes


(Det blir 12 cupcakes och sammanlagt 18 mariannegodisar behövs)


Det du behöver:


3 ägg

2 1/2 dl socker

1 tsk vaniljsocker

100 g smör

1 dl mjölk

3 1/2 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 kryddmått salt

1 påse Marianne

Frosting:


200 g Philadelphiaost

5 dl florsocker

1 påse Marianne Crush (finns på ICA)


Dekoration:


1/2 Marianne på varje

Fazer Marianne Choklad som hackas överSå här gör du:


Blanda smeten på samma sett som i receptet här nedanför, och häll i smeten i formarna Innan du sätter in dem i ugnen bryt ner en Marianne godis i varje form.
(Här gjorde jag misstaget att lägga i karamellen hel, men den blev då för tung och la sig i botten under gräddningen. Missa därför inte att krossa den lite grann t ex i en mortel, så blir det nog mycket bättre.)Grädda i 175°C i ca 20 min tills de ser lätt gyllenbruna ut i färgen.
Låt svalna under bakduk eller frys in snabbt före glasering.

När det dags att fixa till frostingen och det gör du såhär:


Blanda Philadelphiaosten och floursockretTillsätt mariannecrushBred på forstingen, gör de lätt toppiga. Frostingen ska vara som mjukt smör i konsistensen. Absolut inte rinnigt!! Sätt i mer florsocker om det behövs. Här måste du själv känna av så att det blir lagom.Hacka chokladenDela en Mariannegodis
Sätt på mariannegodisen på cupcaken, och strö över den hackade chokladen.

KLART!


Jag älskar honom, ALLTID!

A till dagisfröken:

- Min mamma tycker om mig även om jag gör lite bus ibland!Det känns såå skönt att han vet det kan jag lova, för ibland känns det som det enda jag gör är att tjata och skälla..

Men jag älskar ju honom ändå, min lilla gossi!Petra bakar Cupcakes

Jag har, som sagt, bakat cupcakes som jag nu tänkte bjuda er recept och bilder på.
Båda varianterna har samma bas, så bilder på själva smetgörandet får ni bara en gång.

Vi börjar med:

Geischa och nutellacupcakes!

Det blir 12 st om man använder medelstora muffinsformar!
Och köper du geishagodisarna i lösvikt så behövs sammanlagt 18 st chokladbitar för 12 cupcakes!Det du behöver:


3 ägg

2 1/2 dl socker

1 tsk vaniljsocker

100 g smör

1 dl mjölk

3 1/2 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 krm salt

1 påse Geisha


Frosting:
200 g Philadelphiaost (fungerar finfint utan!)
1 burk Nutella

Dekoration:
1/2 Geisha på varje, snett skuren
strösselSå här gör du:


Börja med att sätta på ugnen på 175 grader, och ställ i muffinsformar i en ugnsmuffinsform.
Ugnsmuffinsformen gör att muffinsen blir hög och fin, och inte flyter ut
Smält smöretVispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.och häll i mjölken i det varma smöret. Häll detta över äggen och sockret. VispaBlanda i mjöl, bakpulver och salt.Häll upp smeten i muffinsformarnaDet är nu det börjar skilja sig i recepten på de olika cupcakesen som jag bjuder på idag. Men eftersom detta inlägg ska handla om geisha och nutellacupcakes så fortsätter vi med dem =)

Innan du sätter in dem i ugnen bryt ner en Geisha-godis i varje form.Grädda i 175°C i ca 20 min tills de ser lätt gyllenbruna ut i färgen.Låt svalna under bakduk eller frys in snabbt före glasering.Rör ihop en hel burk Nutella med en ask Philadelphiaost (jag struntade i Philadelphiaosten och tog bara Nutella). Rör så länge så du får en mjuk och smidig frosting. Bred på frostingen, gör de lätt toppiga.
Dela en Geisha snett och sätt på cupcaken, strö över strössel.

Klart!

Godare cupcakes får ni leta efter!!

Mums!!Jag återkommer lite senare med den andra varianten för nu vaknade E igen!


Dagens agenda

Godmorgon/förmiddag på er!

Är allt väl?

Vad händer idag då?


Jag tänkte fixa i ordning tävlingsbilden till nästa tävling som läggs ut på fredag. Den är i samarbete med Kalasbolaget! Kalasbolaget har nästan allt som behövs för den lyckade festen, barnkalaset, kräftskivan, midsommarfesten, olika temapartyn m.m m.m. Tillsätt bara mat, glada gäster och rör om så är det klart!
Så missa inte den tävling!!


Om en stund lovar jag att recepten på cupcakesen läggs ut, jag har förstått att ni väntar på dem ; )


Kram på er alla! 

Alldeles för trött..

Jag är sååå trött ska ni veta! Jag hade tänkt att lägga upp recept och bilder på 2 sorters cupcakes jag har gjort, men det får nog bli i morgon istället. Jag orkar helt enkelt inte...

Hoppas att ni har en underbar kväll, så ses vi imorgon igen!

Just nu:

Det känns som det har varit lite dåligt med inlägg från mig idag, men här hemma har det varit fullt upp.

Just nu står middagen i ugnen och efter maten ska vi hem till svärisarna och äta semlor! Det är ju faktiskt obligatoriskt med semlor en dag som denna =D

Förhoppningsvis hinner jag skriva ett inlägg eller två sen när jag kommer hem, för jag har ett par inlägg på lager däruppe i min hjärna ska ni veta, och de behöver få komma ut!


På återseende!

GRATTIS PRINSESSAN E!!! i efterskott..

Idag har vi varit på BVC och E har vägts, mätts och fått en spruta.

Och eftersom jag missade skriva det sedvanliga grattisinlägget när E fyllde 5 månader i fredags, så kommer det nu tillsammans med bvc-rapporten!


GRATTIS i efterskott E PÅ 5-månadersdagen!!!!Dagen siffror:

Ålder:  5 månader (4månader)

Vikt: 8150 gram  (7300 gram)

Längd:
65.5 cm (63 cm)

Huvudomfång:
42.5 cm  (41.4 cm)


1 vecka5 månaderEn vecka5 månader


Morgonen

Imorse försov jag mig!

Jag hade glömt att ställa klockan men vaknade lägligt ca en kvart efter att den i vanliga fall ringer, och kände att något var på tok.  Det var väl ingen direkt fara men det blev ändå lite stressat och huvudvärken dök ju självklart upp med engång. Den har ju en tendens att göra det såfort jag blir lite stressad...

A var redan vaken så han fick sätta på sig sina kläder medan jag väckte E och gjorde i ordning henne. Sedan fick vi skynda oss ner och äta frukost innan det var dags att gå iväg till dagis.

När jag kom hem kände jag mig lite smått död, E har ju som vanligt sovit dåligt inatt och denna morgonstressen som blev har inte gjort min trötthet gott kan jag säga.

Men jag tänker som jag alltid gör; Inatt kommer hon säkert sova jättebra och jag kommer få vakna upp pigg och utvilad!

Någon gång borde det ju slå in!

Petra hoppas på vinst!

Jag tävlar hos Frida och Pricken om ett (1) valfritt namn eller väggord! Bokstäverna som är ca 5 cm höga är handgjorda av Frida själv. Fina att sätta på t ex barnens dörrar, perfekt födelsedags- eller doppresent! Vinnaren väljer själv färger och mönster efter vad som finns att tillgå. Vill du också tävla så gör det HÄR!


Jag tävlar om ett presentkort värde 200:- hos barnbutiken PirajjaMuppsan´s blogg
Tävla HÄR du oxå

Tävling nr. 5 - Sophie´s ClosetTävling nr 5 är i samarbete med Sophie´s Closet och vinsten är inte mindre än ett presentkort på hela 500 kr!

I Sophie´s Closet hittar du barnkläder från många olika kända och trendiga märken.
Kläderna är för barn i åldrarna 1-14 år och stilen är allt från tuff till preppy.
Sophie´s Closet bjuder på en underbar service och en fantastisk kvalite till ett helt överkomligt pris!

Det finns jättemycket fint att välja emellan så gå in och kika vad du skulle köpa om det blev just DU som vann! Tävlingsregler:
För att alla ska kunna vara med och tävla räcker det, för 1 lott, att svara på dessa två tävlingsfrågor:

1. Vilket år slog Sophie´s Closet upp portarna??

2. Vad skulle du köpa för presentkortet om det blev just du som vann?

(glöm inte mailadress, så jag kan kontakta er vid ev. vinst!)


Presentkortet kommer att lottas ut bland de som svarat på båda frågor och angett det rätta svaret på fråga 1!Vill ni ha 5 extra lotter ska ni göra följande:


Kopiera tävlingsbilden samt denna text:

"Jag är med och tävlar om ett presentkort från Sophie´s Closet, på PetramedAochE`s blogg!
Tävla HÄR du med!"För dig med blogg:


Klistra in bilden och texten i din blogg och lämna sedan en kommentar här nedan där du berättar att du länkat, samt svaren på de två tävlingsfrågorna.
Glöm inte att skriva adressen till din blogg!

För dig utan blogg:


Klistra in bilden och texten i ett mail och skicka till 5 vänner samt ett till mig (PetramedAochE@live.se)
Lämna sedan en kommentar här nedan där du berättar att du ha mailat, samt svaret på de två tävlingsfrågorna.Vill ni ha ytterligare 3 lotter:


Lägg till mig på bloglovin´

bloglovin

Tävlingen avslutas den 22 mars kl 21:00LYCKA TILL NU ALLIHOP!


Presentation av vinnarna i pippilottatävlingen

Då var det äntligen dags för dragning av de två vinnarna i pippilotta-tävlingen!

Men först vill jag passa på att tacka Gunilla på Pippilotta!
Tack så jättemycket för sponsringen, och jag hoppas att vi snart kan har en tävling tillsammans igen!

Nu ska vi se,
deltagarlistan är beredd
Lotterna är bereddaA är definitivt bereddVi börjar med första lotten.
Det här blir spännande..


Nr 54 vann!!!

Grattis Nr 54!!


Då tar vi och drar vinnare nr. 2, tycker jag
Nr 22!!!

Grattis till nr. 22!Självklart så måste vi ju kikaefter vilka två lyckliga deltagare det är som står bakom dessa nr.
Vi tittar i deltagarlistan:

Nr. 54


Nr 22


Ser ni vad det står?
Inte?

Då ska jag berätta för er:

Nr 54 tillhörde Janeth med bloggen Fembarnsnettan

Nr 22 tillhörde Carita med bloggen Blacklion


Ett STORT grattis till er!!


Jag ska genast skicka iväg ett mail till Pippilotta och berätta att det var ni som vann.
Sedan kommer hon ta kontakt med er och berätta hur ni ska gå tillväga för att få eran vinst.


Och till er andra, bättre lycka i nästa tävling!

Just nu:

Nu ska jag äta lite smörgås! Det har varit så mycket här hemma idag så jag har faktiskt inte hunnit få i mig någon frukost än, och snart är det ju dags för lunch! A däremot har ätit frukost 2 gånger i dag, så honom går det ingen nöd på =)

Vad händer idag här på PetramedAochE?


Jo, idag dras snart vinnarna i pippilottatävlingen! Det blir som vanligt A som får dra, och jag ska hålla tummarna för er allihopa!

Sedan så kommer en ny tävling läggas ut lite senare idag, och där är priset ett presentkort på 500 kr hos Sophie´s closet! Den får ni inte missa!


Men allt detta får vänta en liten stund, för nu ska jag som sagt äta smörgås!


Kram på er allihop!

Andlös morgon

Klockan 06:00 i morse kom A in till oss och hade jättesvårt att andas, han hade fått ett kruppanfall. M gick ner med honom till vardagsrummet där de sedan satt under täcket, med altandörren öppen, och såg på barnprogram. Efter lite friskluft och en dos med bricanyl så blev han bättre så vi slapp att åka till akuten denna gång, vilket var otroligt skönt!

Jag vet inte hur många gånger vi har fått åka i ilfart till akuten med en A i full panik.
Man känner sig så hjälplös när inget man gör fungerar, han får ingen luft! Då är det iallafall skönt när saker och ting fungerar på akuten.
Vi brukar ringa från bilen när vi är påväg in och meddela att vi kommer. När vi kommer fram brukar allt gå snabbt. Vi blir insläppta med en gång och läkaren och ett par sjuksökterskor kommer in med detsamma. Inga 5 timmars väntetid bara för att komma in på rummet här inte ; )
Sen blir det adrenalin och kortison, och efter det kommer våran väntetid. Nu ska vi nämligen vänta på att se om adrenalinen verkar eller inte. Oftast har den inte verkat ordentligt, utan det brukar få bli ytterligare en dos eller två. Och fungerar inte det så blir det inläggning. Me not like inläggning...

Men som sagt var, imorse slapp vi hela den proceduren och nu mår han mycket bättre.

Nu kan han andas!

Nu ska här vinnas grejer!
Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om ett presentkort värt 500 kronor från Sophies Closet.
Var med och tävla HÄR du med!

Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om en mössa från by Myhr
Var med och tävla HÄR du med!

Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om ett tufft set från Kitsch
Var med och tävla HÄR du med!

Petra torkar bajs!

Jag tycker det är jätteroligt när A har kompisar här, oftast, kanske jag ska tillägga.
Något jag tycker är mindre roligt är att torka bajs, och då speciellt när det gäller att torka bajs från rumpor tillhörande några andra än mina egna barn. Det är helt enkelt inte min grej, om man säger så.
Så när A har kompisar här så brukar jag överlåta hela den där bajstorkningsproceduren till M istället. Det brukar fungerar bra, för min del iallafall.

För en stund sedan kom två kompisar till A hit och ville leka, men eftersom vi precis skulle börja att äta så sa jag till dem att det vore bra om de kunde vänta på A:s rum så länge. Det skulle de göra, sa de, och gick upp för trappan.

Efter ungfär 1 minut ( jag hade knappt hunnit sätta mig vid bordet), så kom en av dem ner och sa att han skulle bajsa!


Ingen fara på taken skull man kanske kunna tro, M kan ju torka, men nu så är det så att M är hos min bror och tapetserar, så det är bara mig själv som jag kan förlita mig på när det gäller bajstorkning idag! Jag tog ett djupt andetag och tänkte, I can do this, samtidigt som kompisen berättar att anledningen till att han gick ner för att bajsa var att kompis nr. 2 höll på att bajsa  däruppe!

Oh no! Inte bara en rumpa utan TVÅ! Samtidigt! Hur ska jag överleva?


Jag funderade ett slag på att ringa hem M, men eftersom min brors lägenhet ligger ca 3-4 mil härifrån så kändes det inte så realistiskt att han skulle kunna gå med på att köra hit bara för att torka två barnarumpor.
Nä, istället så fick jag faktiskt ta mig i kragen, tänka på blommor och parfym, och helt enkelt bara göra det.

Och vet ni vad?


Jag klarade det!

Makeup-set på köpet!

Apropå Pippilotta!

Köper ni varor för 500:- så får ni ett makeup-set i hela 24 delar utan extra kostnad.
Detta gäller bara idag och så länge lagret räcker, så skynda er in och klicka!Ni har väl inte missat?

Ni har väl inte missat Pippilotta-tävlingen?

2 personer vinner varsitt presentkort på 250:- att handla för hos Pippilotta!
Den avslutas idag så skynda er och var med så ni också har chans att vinna!

Klicka HÄR för att komma direkt till tävlingen!

Hade jag vunnit så skulle jag bl a köpt dessa snygga jeansshorts (175:-)  till AOch E hade fått denna jättefina napphållaren(99:-)!
Visst var den hur fin som helst! *kär*

Melodifestivalen - deltävling 3

Recension:


Velvet:
Jag är väl inte så förtjust i verserna men när refrängerna kommer igång så bli det hela mer intressant. Då blir den faktiskt riktigt bra. Roligt med lite show också!


Rigo and the Topaz sound feat. Red fox:
Det svänger ju katten! Denna kommer gå varm på alla förfester runt om i sverige inom snar framtid! Inte traditionell melodifestivalslåt kanske men det kan funka ändå, det kan det! Me like iallafall!


Molly Sandén:
Jag hade mycket hopp inför detta men jag blev faktiskt inte så imponerad. Tyckte inte låten var speciellt bra. En vanlig dansbandstryckare. Synd...


E.M.D:
Detta var desto bättre! Bra låt, coola kläder och roligt att de försökte sig på lite dans också! De såg lite smått osäkra när det gällde dansen, men med lite mer träning så sitter det nog perfekt till den stora Eurovision songcontest! Yeees!


Mikael Rickfors:
Inte bra!


Maja Gullstrand:
Inget för melodifestivalen. Inget för mig. Jag somnar.


Sofia:
Är det bara jag som tycker att man ska sjunga på Svenska eller Engelska i melodifestivalen? Grekiska? Nä, det förstör allt! Annars var låten helt okej.

BWO:
Jag gillar egenligen BWO, men jag gillade verkligen detta! Jättebra låt!!

Bäst:
EMD och BWO


Sämst:
Mikael Rickfors

Dags för melodifestivalen!

Ja, då var det dags för ännu en deltävling i allas våran melodifestival. Kvällens favoriter för mig är Molly och E.M.D, så det blir för dem som min tummar kommer hållas lite extra. Vi får väl se hur det går..

Vilka hejar ni på?
Missa för all del inte min recension av det hela, den kommer direkt efter kvällens sista bidrag, dvs. BWO.Jag är totalt oförstående...

Som jag redan berättat så spenderade jag gårdagskvällen ensam hemma medan M var på alkoholhaltig födelsedagsfest hos en kompis. Jag hade dock förhoppningar av att han skulle komma hem relativt tidigt och nykter eftersom han lovat bort sig själv som tapetserare hemma hos min bror tidigt i dag. Jag ringde honom därför någon gång runt  kl 00:00, när jag skulle gå och lägga mig, för att höra om han var påväg hem och även säga åt honom att köra försiktigt eftersom väglaget, pga snöfall, inte var optimaliskt. Dock fick jag svaret att någon hemfärd var inte planerad på en bra stund, och alkoholfri var han definitivt inte utan man kunde lätt höra att alkoholhalten både överstigit gränsen för bilkörning och diskussionsföring så därför avstod jag från att begära bådadera.

Jag lade mig för att läsa en stund och när klockan slog 01:00 släckte jag tillslut ljuset.

....

Plösligt börjar E att gråta. Jag går och tar upp henne, och sätter mig sedan i sängen för att börja amma. Efter en stund tar jag fram mobilen för att se vad klockan är. 03:00!!! Klockan är 03:00 och M har inte kommit hem än!! Vad i *piiiiiip*!
Det är inga snälla ord som rör sig i mitt huvud vid detta tillfället, utan jag sitter där i sängen och svär långa haranger för mig själv. Att han inte kan komma hem i tid! Att han inte kommer kunna hjälpa till och tapetsera i morgon, och jag kommer istället få dra med mig båda barnen dit till min brors tomma lägenhet och försöka hjälpa till. Ja, jag sitter väl där iallafall i 5 minuter och blir bara mer och mer upprörd, när jag plötsligt hör en tung utandning som kommer från sängens vänstra sida. Jag vänder sakta på huvudet och får då se M!
M ligger ju där brevid mig och sover!

När..?
Hur..?

Ja, hur sjutton kom han dit?!


Jag är fortfarande helt oförstående, men jag misstänker att Joe Labero har något med det hela att göra...det måste ha varit så det gick till...eller hur...

 

Genom mig får ni rabatt på Datapryl.se!

Jag och alla ni, mina läsare, har fått möjligheten till rabatt på elektronikaffären Datapryl.se !

Så här skriver dem: "Gå ut till alla dina medlemmar & vänner m.fl. & se vad de behöver inhandla iform av datorgrejor, filmer, mobil, spel, TV eller annan elektronik & maila detta till oss så ordnar vi så mycket rabatt vi kan beroende på antal & vilka produkter det gäller."

Hur bra låter inte detta?!Så gå in på deras sida med en gång och kika runt. Sedan mailar ni mig på (PetramedAochE@live.se) och berättar vad ni vill köpa, så mailar jag vidare detta till dem.
Förhoppningsvis kan vi få jättebra rabatt!

Godistjuven...

Idag är det lördag, och lördag betyder som ni säkert alla vet GODIS!
A vet iallafall detta mycket väl och har därför pratat om godis hela morgonen. För en stund sedan kom jag på att jag ju faktiskt har en chokladask, som jag fått av min underabara mamma i alla hjärtans dag-present, som ligger oöppnad i skåpet. Jag går för att hämta den men när jag öppnar skåpet möts jag av något mystiskt...

Chokladasken är öppnad!


What is this?, tänker jag medan jag tar ner asken och försiktigt öppnar på locket.

Detta är vad som möter mig:
Jag tittar på M som ser oooootroligt skyldig ut.

Så... inte nog med att jag inte fick en alla hjärtans dag-present av honom i år, han har även ätit upp den jag faktiskt fick!


Ska det vara så? Va va va, ska det det? Tycker ni det? Är det så här det ska vara?
*Petra goes Sverker*

 

Underhåll mig!

Ikväll är vi bortbjudna på alkoholhaltig födelsedagsfest. Det låter väl jättekul! För M alltså. För som ammande småbarnsmamma så blir det varken tequilarace, dunkadunka eller booty shaking för mig. Jag får istället spendera kvällen ensam med Let´s dance och lite bloggsurfing

Men egentligen är  ju inte det fyskam heller!

Vad gör ni?

Någon mer som ska spendera kvällen framför datorn?

Dagens E

Ja, det får nog bli lite bilder på världens finaste flicka också.
Hon fyller ju ändå 5 månader idag!!!


Missa inte jämförelsebilderna som kommer senare!
Dagens A

Finaste killen i världen!
Kvinnliga förare

Skulle kvinnor vara dåliga på att köra bil?!?!  EEEHHHhh, naaa jag tror inte det!

Se bara på den här samlingen av prima kvalificerade kvinnliga förare. Här visas prov på skicklig, planerad och fullständigt genomtänkt körning:
Just nu:

Sitter här och funderar på om jag ska och äta lite frukost?

E vaknade för ungefär två timmar sedan och tyckte att det var morgon, så det var bara att gå upp. Ingen sovmorgon här inte.
A sover dock fortfarande.

Idag skulle vi åkt till BVC för 5 månaderssprutan, men eftersom E, som ni redan vet vid det här laget, är förkyld så satte jag mig för en stund sedan och googlade på "Vaccination vid förkylning". BVC-sköterskan brukar ju alltid fråga om barnet är förkylt när den ska ta spruta, så jag tänkte väl i min enfald att förkylning=ingen spruta.
Jag kan nu upplysa er om att så inte är fallet, dock är det så att feber=ingen spruta.

Men iallafall, när jag precis fått svaret jag sökte så ringde telefonen. Det var BVC-sköterskan som ville byta tiden för de hade så mycket att göra därborta, många sköterskor och läkare var sjuka. Så då blev det inget spruta för E idag iallafall.


Nä, det får nog bli lite frukost nu, A får få något sedan när han vaknar.

Därefter ska jag nog sätta mig och fixa till en tävlingsbild till den nya tävlingen som läggs ut på måndag.
Denna gång är tävlingen i samarbete med Sophie´s closet! Lägg till mig på bloglovin´ så missar ni den inte!
bloglovinFörresten, ni har väl inte missat mina pågående tävlingar?


Klicka HÄR för att vara med och tävla om 2 presentkort från Pippilotta!

HÄR klickar du om du vill vinna ett presentkort från Cool kids!

Vill du vinna ett presentkort från Sovtex klickar du HÄR!

Dagens citat

Hört på "Sveriges värsta bilförare"

Co-drivern: Men du märker ju inte vad halt det är!

Föraren:
Nä, för jag glider ju bara!


Jag säger som Adam Alsing, han såg helt enkelt inte skogen för alla träd.

Världens Bästa Storebror

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det min storebrors FÖDELSEDAG!

Idag för en herrans massa år sedan (han är ju ändå min STOREbror, jag är myyyycket yngre ; ) )föddes en liiiten liten pojke, med hjälp av kejsarsnitt.
Han föddes endast två veckor för tidigt, men vägde ändå bara 1900 gr.
Senare har det framkommit att det någongång under graviditeten inträffade en infarkt på moderkakan, så den stackars lilla kraken hade inte fått tillräckligt med mat. Det var därför han var så tanig. Men efter ett par veckor i kuvösen fick han iallafall åka hem tillsammans med sin mamma och pappa.
Sedan hände väl inte så mycket mer intressant i hans liv förren måååånga år senare när hans älskade lillasyster föddes. Detta var inte vilken lillasyster som helst utan det var JAG, och Storebror sa med en gång att "det är baaara min lillasyster". Han älskade mig och delade kärleksfullt med sig av alla sina nappar. Det var han och jag mot världen!

Lika roligt med en lillasyster var det väl inte när storebror blev lite äldre och tonåring, då var man väl mest i vägen. Men det var ju såå spännande att försöka ta reda på vad som hände bakom dörren till storebrors rum. Det var ju så mycket grönare på andra sidan! Stänger man dörren så får man faktiskt räkna med att lite lappar och dylikt skjuts under dörren. Hur skulle de annars få reda på att jag stod utanför dörren och tjuvlyssnade? Sånt vill man ju inte behöva smyga med.

Nu är han iallafall inte tonåring längre och han har numera förstått att det faktiskt går att umgås med hans odrägliga lillasyster, så endel middagar och sällskapsspelkvällar har spenderats tillsammans. Jag tror att han inte bara gillar mig som person utan även min stil, för jag har som ni vet till och med fått i uppgift att designa hans nya lägenhet. Det kommer bli värdens finaste lägenhet kan jag lova, det ska jag se till!

Det är han värd!

Min BÄSTA storebror!

 

Den fallande snön har täckt alla spår..

Efter att ha lämnat A på dagis så gick jag och E och lade oss i sängen och gosade en stund. Självklart så somnade vi båda två, trötta som vi var efter att ha varit uppe ett par gånger i natt, hon är ju fortfarande förkyld min lilla snutta.

Plötsligt är det något som plingar till.


Det tar ett tag innan jag registrerar att det faktiskt var något som lät, och min sömndruckna hjärna tolkar då ljudet som E:s musikmobil.

Min numera klarvakna hjärna tolkar det dock helt annorlunda. Det var ju försjutton dörrklockan som plingande!
Musikmobilen låter ju på intet sätt likt dörrklockan så hur jag kunde tolka det som den förstår jag överhuvudtaget inte.

Frågan jag nu ställer mig är vem det kan tänkas vara som varit här och sökt mig?

Mina tippningar i förstahand ligger på:


Min mamma - Är lärare och har sportlov. Kanske var här och ville hitta på nått.

Min svärfar
- Är brandman och har lediga dagar mitt i veckan. Kanske var här för att lämna byggmaterial eller hämta/lämna något verktyg.

Min kompis Karin - Är mammaledig sista dagen imorgon. Kanske var här för att hon ville dricka thé och umgås.


Sedan har vi mina kanske lite mer fantasifulla gissningar:


En granne
- Låst ute sig och behövde någonstanns att värma sig. Behövde låna ett ägg eller en kopp socker. Ville fråga om de fick lov att skotta min trapp... etc.

En förrymd fånge
- Sökte mig för att kunna ta mig som gisslan, mörda mig eller bara sno bilnyckeln.

Ett bloggfan - Ville fråga efter min autograf.

Brevbäraren
- Hade värsta stora paketet till mig, som inte fick plats i brevlådan.

Blombud - Hade värsta fina blomman till mig.

Jehovas Vittne - Undrar varför vi flyttat utan att lämna in en flyttanmälan till dem, de har ju ändå givit oss en bok!


Ja, egentligen kan det ju varit vem som helst!

Jag måste få reda på vem det var, min nyfikenhet klarar inte av sånt här!
Jag kan ha missat något jätteroligt/mysigt/farligt/gulligt/jobbig etc. bara för min hjärna inte fungerar så bra i sömnigt tillstånd.

Måste forska vidare... 

Varför måste jag få alla måndagsexemplar?

Alla som någonsin ätit en Anthon Berg - Marcipan-nougat, vet att det ska vara ringlad ljus choklad på.
När man vet detta blir man inte glad när man möts av en som saknar detta. Ännu mer besviken blir man när det händer igen och igen.

Ungefär varannan gång jag köper denna underbara chokladbit saknas den ljusa ringlade chokladen, and it makes me go ballistic, för att tala ren svenska!

Varför måste jag få alla måndagsexemplar!!


We will survive

Kommer precis hem från storhandling av mat, och jag vet inte vad vi egentligen köpte annorlunda denna gången men dyrt blev det kan jag lova! 

Jaja, äta bör man annars dör man heter det ju, så det är väl det man får trösta sig med när det sinar i fickan. We will survive!
Relationsproblem - Jag och datorn...

Våran bärbara dator gillar, som ni kanske har förstått, inte mig.

Jag har ju skrivit om musen som krånglar - Läs HÄR
Och mailen som krångrar - Läs HÄR

Och som inte detta vore nog så ska jag nu berätta för er ett till problem som finns mellan mig och datorn.

Så fort jag ska ta i datorn så får jag en stöt. Det är ingen liten stöt utan det är en rejäl rakabajsare som hoppar på mig!
Jag är livrädd varje gång jag får lite datortid, men efter som jag är bloggberoende så finns det ju ingen återvändo. Jag måste ta emot stöten. Utan stöt-ingen dator.
Detta har resuterat att jag smyger mig fram, och jag hoppas genom detta att datorn ska tro att det är någon annan som kommer. Men den går inte att luras-tyvärr-utan den där jobbiga spänningen mellan mig och datorn uppstår ALLTID!

För M har detta bara skett ynka två gånger - då antagligen datorn sett fel och trott att det varit jag som kommit - så han förstår inte alls dödsångesten jag får när jag t ex måste lämna datorn för en kort stund för att hjälpa honom med någonting.


Jag vet verkligen inte vad datorn har emot mig, och vad den egentligen vill?

Tycker den att jag sitter förmycket vid den och vill att jag ska hålla mig borta?

Eller tycker den att jag sitter alldeles för lite vid den och straffar mig för att jag lämnat den alldeles ensam?


Ja, jag vet inte vad jag ska tro, men någonting är det..En ny bärbar dator står iallafall allra högst på min önskelista just nu.

Dagens agenda

Skulle det vara som vanligt idag så skulle A vara hemma från dagis och försökt underhålla mig på bästa sätt. Men idag är det inte som vanligt. Idag kl 11:00 kom A:s farmor och farfar, A K A mina svärisar, och hämtade honom. De skulle åka pulka och hitta på massa andra roliga saker tillsammans. A var självklart överlycklig när han åkte härifrån!

Därav blir det bara jag och E som tillsammans får spendera dagen på bästa sätt. Vi får väl se vad det blir, lite städning och inhandling av present till min bror som fyller år i morgon, står högs upp på schemat iallafall!

Vad ska ni göra idag?

Kladdkakerecension nr.3

Ännu en Kladdkaka är bakad och denna gång blev det enligt detta receptet:Kladdkaka med nougattäcke

Det du behöver:

  1,5dl vetemjöl 
4msk kakao
1tsk vaniljsocker 
0,5tsk salt 
3dl socker 
2ägg
100g smör
50g mörk choklad (60% kakao) 
Smör och kokos till formen
100g nougatGör så här:


Smält smör och låt svalna.Vispa samman socker och ägg pösigt..
och rör sedan ner mjöl, vaniljsocker, kakao och salt.

Tillsätt smöret och vispa ihop väl.

Hacka chokladen och blanda ner den i smetenHäll smeten i en smörad form som bröats med kokos.Grädda i 18-22 minuter i 175 grader. Känn efter med sticka, när smeten inte längre fastnar är kladdkakan klar.

Låt kladdkakan svalna en stund och hyvla sedan på ett tjockt lager nougat som sedan får smälta på kladdkakan.

Ställ in den i kylskåpet
När nougaten har stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.


Vi orkade inte vänta på att nougaten hade stelnat så vi åt den med en gång!
Recensionen

Koncistens: En perfekt koncisten! Inte för lös och inte för hård!

Smak:
Otroligt god! Bäst är det heltklart att vänta till nougaten har stelnat annars blir det lite för mastigt. Allra godast är den nog med vaniljglass till. Vi hade grädde och det funkade det också, men utan någonting blir det lite väl mycket nougatsmak. Själva kladdkakan var så perfekt så den fungar nog mycket bra även utan nougattäcke om man inte är så förtjust i nougat!

Utseende:
Har man lite mer tid och ork så kan man säkert få till nougaten lite finare, men jag tyckte min blev helt okej ändå! =)

Svårighet att baka:
Inte alls svår. Det enda som kan var svårt (mindre lätt) är väl om man vill få nougattäcket perfekt, men det är väl kanske bara att använda en slickepot så fixar det sig också!

A:s betyg:
Jäääääätte mumsig!


Totalbetyg:
Denna kladdkaka var verkligen hur god som helst. När vi åt av den när den var nybakad så var den lite mastig eftersom inte nougaten hunnit stelna. Men efter att den stelnat, MUMS ! Verkligen Mums!  Jag hade vääldigt svårt att hålla mig borta från den utan det blev många besök till kylskåpet bara för att smyga åt mig en lite bit när ingen såg. Denna kommer att bakas mången gången till!
Äts med fördel tillsammans med vaniljglass.

Slutsats:
Denna kladdkaka kan mycket väl vara Den Perfekta Kladdkakan!

Då var det klart! AVSLUTAT!

M trodde att jag skulle glömma bort att skriva detta inlägg, men där hade han fel!!

Det är förrgårkväll, och vi har gått och lagt oss. Jag ligger och löser korsord medan M, som vanligt, somnar snabbt som Rory racerbil.
Plötsligt när jag ligger där i lugn och ro och precis kommer på att 5 bokstäver för "Gör en effektiv kur" naturligtvis måste vara "Susen", så känner jag att det är någon som stirrar på mig. Precis när jag ska vända på huvudet åt M:s håll så hör jag att han säger något. Vad är ännu oklart, men det låter som "håblådeklaa". Ja, något sådant iallafall. Sedan utspelar sig förljande "samtal":

Jag: Va?!

M: Då var det klart! *lite tydligare*

Jag: Va? Klart? *börjar fnissa lite*

M: Avslutat *övertydligt uttalat*

Jag: Vad är det som är avslutat? *fnissar*

M: Det är någon som spelar! *börjar le ett mystiskt leende*

Jag: Hahaha, vad pratar du om?! *kan inte sluta skratta*

M: Det är så.  *Vänder sig om och "somnar om"*
Hahaha, lite humor så där på kvällskvisten sitter aldrig fel!

Jag har frågat M om samtalet och han kommer ihåg att vi pratade om någonting, men inte om vad det handlade om. Tråkigt, för jag hade sååå gärna velat vet vad det egentligen var som var klart och avslutat!


 

Godmorgon, godnatt

Jaha, då var det dags för ännu en dag efter ännu en natt av sömnlöshet.
E har varit tät i näsan och har inte kunnat sova så natten har gått i gnällandets tecken.
Jag ska om en stund gå med A till dagis och sedan så hoppas jag att E kan tänka sig att sova en stund till för det är nämligen det som är min plan denna morgon/förmiddag. Jag måste ha åtminstone en timmes sömn till om jag ska kunna överleva dagen.

Jag avslutar därför denna morgons första inlägg med att säga:

Godmorgon till er, Godnatt till mig!

Jag har blivit utmanad!

Jag har blivit utmanad!

Edvinsmamma
är den skyldiga, och jag vågar ju självklart inget annat än att anta utmaningen!


REGLER

1. Länka till den som utmanade dig.
2. Berätta sju personliga sanningar om dig själv.
3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg
4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så de uppmärksammar att de blivit utmanade!


Här kommer då Sju sanningar om mig:


1. Jag måste köpa en ny dator.
2. Jag älskar choklad!
3. Jag hatade att duscha när jag gravid. Jag mådde så illa och duschen gav mig ångest!
4. Jag har varit med i 3 och en halv musikal.
5. Jag har 1 helsyskon och 3 halvsyskon. Ett av halvsyskonen har jag inte träffat på mååååånga år, de två andra träffar jag ca 2 ggr om året. Alltför sällan med andra ord...
6. Jag har fobi för magsjuka, värst är det när barn får det och spyr rätt ut!
7. Jag är lite smått synsk.Jag utmanar:


Fru Sörmlind

Nadja


Muppsan


Marina

Cristelle

Hanna


Jeanette

Jag är trasig...

Men alltså ärligt talat, vad är detta?!?!

Jag har ju, som jag skrivit förut, inte kommit in på min bloggmail sen igår. Det konstigaste med det hela var att M provade från jobbet i dag, och han kom in utan problem!
Jag kom då fram till att det måste vara något fel på denna datorn, men vad?!

Mattias tog datorn, nu för en stund sedan, för att se om det gick att flytta över bloggmailen till outlook, och provade även då att logga in.

Vad tror ni händer?!?!

Jo, självklart kan han logga in!!!! No problems at all.

Vad händer??? Det är allså inte datorn som det är fel på det är MIG!Jag måste nog lämna in mig på lagning....någon som vet vart?

Vinnaren i snork-tävlingen är korad!

Då var vi framme vid det ni alla har väntat på.
Avslöjandet av vinnaren till ett unikt retro barnplagg från snork!


Men först vill jag passa på att tacka Linn från Snork. Linn som inte bara syr underbart fina kläder, utan låter också mig lotta ut ett plagg här på bloggen!
Tack så hemskt mycket! 
Hoppas att du vill samarbeta fler gånger i framtiden!Hur gick då dragningen till?


Låt oss se:En lista gjordes i Excel där alla fick var sitt nr. Där stod även hur många lotter var och en skulle ha.Sedan var det dags att göra iordning själva lotterna.
Jag investerade i färdiga lappar i en box, dessa delades upp i högar och de olika nummren skrevs på.

Många lotter blev det.
Nu var det dags för vikningenHälften viktÄntligen klart!Lotterna lades i en påse.A var redo!Gräver runt.Hittar vinstlotten.Vem kan det vara?A vet!Nummer 47!!!!GRATTIS NR.47!!!!!!Ja just det, vi kanske ska kolla vem nr. 47 var!


Hmmm..
Ser ni inte vad det står?
Jag ska hjälpa er!
Det står: Jeanette med mailadressen  lilla_nettan@****** och bloggen Ett helt vanligt liv!GRATTIS JEANETTE!!!
Nu kan du få den ärmlösa tunikan du önskade dig!


Jag skickar iväg ett mail till Linn på Snork  så kommer hon att ta kontakt med dig via mail och  ni kan bestämma vidare.Till er som inte vann, bättre lycka i nästa tävling!

Hejhopp!

Nu ska jag iväg och hämta A på dagis, och sedan blir det vidare till köpcentrat där jag ska köpa ny termometer och byta bok.

Får fortsätta med lotterna sen!

Ha en bra dag, så länge!

Just nu:

Sitter och viker drygt 300 l otter, och undrar vad jag egentligen har gett mig in på. Tänk om jag använt mig av en slumpgenerator istället. Vad smidigt!

Men nej, har väljer jag att vika 300 l otter istället.


Jaja, det blir roligt sen iallafall, när A får dra vinnaren.
Gaaahh, nu blir jag galen på Famebloggers!! De får lov att ha en annons på min sida, men nu tar de sig friheten att ha automatisklänkning på vissa ord i mina inlägg!! Jag kan inte skriva ordet l otter ihop för då blir det en länkning till en av deras annonsörer! Samma gäller t ex ordet T - shirt märkte jag när jag skulle skriva om mina inköp från Coolkids!


Jag måste ta upp det här med dem! Det här går jag inte med på!!

Sjukstugan - fortsättning

E är fortfarande inte bra. Fortfarande jätteförkyld och lite feber har hon nog också. Jag är inte 100% säker för batteriet på rumptermometern är tydligen slut, eller om den har gått sönder helt...  Det måste fixas iallafall, för jag har lite svårt att tänka mig att det skulle gå med våran muntermometer! Sen har vi en örontermometer också, men jag litar inte riktigt på den. Jag blir så osäker på om jag gör rätt eller inte.

Sen tror jag att hon eventuellt har ont någonstans också. Hon är så ledsen. Vill inte äta ordentligt.

Ont i magen?
Ont i örat?
Ont i halsen?
Ont i huvudet?

Kan hon inte lära sig att prata lite snabbt så hon kan tala om hur hon mår, var hon har ont!
Kanske är hon bara gnällig för att det är jobbigt att vara förkyld...


Usch, må hon bli frisk snart!


Snork-tävlingen är avslutat

SNORK-TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

VINNAREN DRAS OCH PRESENTERAS HÄR IMORGON!


LYCKA TILL ALLA NI SOM DELTAGIT!

Bloggmailen

Jag blir galen!

Jag försöker logga in på min bloggmail, men helt plötsligt fungerar inte mitt lösenord!

Jag är säker på att jag skriver rätt lösenord, men ICKE!

Är det någon som har samma problem, eller är det bara jag? Jag har live.se...
Ps. Jag är lyckligtvis redan inloggad i ett fönster, man kan alltså inte logga in på nytt om jag skulle råka stänga ner det. Svaret på min verifieringsfråga fungerar inte heller... Ds

Påminnelse

Jag vill bara påminna om tävlingen i samarbete med Snork, som avslutas idag!

Har ni missat den så skynda er in HÄR, "slussarna" stängs kl 21:00

Kalasfint!

Måste visa vad snygg A var igår i sina kalaskläder!

Manschesterbyxor, skjorta, slips, slipover och inte att glömma hans fina klocka!
Allt gick i blått.

Sjukstugan

Ojojoj, vilken natt det har varit inatt!
E är ju som sagt jätteförkyld och har haft jättesvårt att sova. Hon har inte sovit längre än en kvart i sträck hela natten!
Så idag är jag inte bara trött, jag helt död...typ..
E är ledsen hela tiden, näsa och ögon rinner non stop..

Därför kan ni nog räkna med en del stavfel och felformuleringar(mer än vanligt!), och antagligen färre inlägg.
Hoppas att ni gillar mig ändå...


 En lite rolig grej mötte mig iallafall när jag loggade in här förut. Bloggtipsarna har tipsat om mitt pysseltips jag skrev om igår. Slottet från Loppan & Piraten! Klicka HÄR för att komma direkt till bloggtipsarnas inlägg.Lite bilder på sjuklingen:


Igår när hon vaknade och hade panik för att hon inte kunde andas genom näsanIdag, allt rinner och kinderna är alldeles nariga..

Melodifestivalen - deltävling 2

Då var det dags för årats andra deltävling, det känns som ett otroligt spännande startfält. Mest nyfiken är jag på att få hörsa Lili & Susie som var mina idoler när jag var liten!

Idag blir det bara jag som tycker till, för förra veckan blev det väldigt stressigt att hinna skriva ner allas tankar och ömdömmen.

Let´s börja:


Lili & Susie:
Dom är tillbaka! Det låter som om de aldrig vart borta överhuvudtaget! De ska inte vinna tävlingen men jag gillar detta! Bra gjort!


Lasse Lind & Bandet:
Det var väl okej, men jag är inte ett så stort fan av sån här musik. Bonuspoäng för att det lät som om det var studioinspelat!


Jennifer Brown:
Jag gillar hennes röst sååå mycket! Jag gillar ju låten också så denna får väldigt gärna gå vidare till globen iallafall!


H.E.A.T:
Jag gillar detta, Jag gillar detta mycket! Riktig 80-tals hårdrock, när den är som bäst! Jag gillar låten, rösten kläderna men mest av allt gillar jag frisyrerna! Kanon!


Markoolio:
En riktig äkta (inte)kärlekssång på alla hjärtans dag! Kan det bli bättre? Nej, jag tror inte det. Han ska ju inte vinna, men han piggar ju upp så här på lördagskvällen! Jag gillar elden och bakrunds...ööhhh...personerna.


Amy Diamond:
Vad snygg hon var idag! Jag kanske inte är ett superstort fan av klänningarna men Frillan och sminkningen var kanon! Jag gillar låten också, ingen melodifestivalvinnare...men ändå.. Kanske lite för energisk.. som vanligt alltså.


Cookies n beans:
Det är alltid en countrygrupp med på melodifestivalen nuförtiden. Jag gillar country men jag tycker inte att det passar i denna tävling. Kanske är jag konstig...men det är så jag tycker. Jag gillar låten, men ja...


Måns Zelmerlöw:
Såg det inte lite B ut på scenen ibörjan? Blev mycket bättre när dansarna kom ut Men jag gillar inte alla "Andre´Esteche"-moves han har. Det blir lite förmycket.. Låten var annars relativt bra.Det var alles. Nu får väl se hur sverige röstar.


Kvällens bästa: Jennifer Brown och H.E.A.T


Kvällens sämsta:
(Minst bra skulle jag vilja kalla det istället) Amy Diamond.

Lillpluttan då...

Usch, E vaknade precis och var JÄTTEFÖRKYLD och JÄTTELEDSEN!

Hon var jättetät och eftersom hon alltid brukar andas genom näsan så fick hon lite småpanik.
Vi har iallafall droppat i lite koksaltsdroppar i näsan och så har hon fått lite mat, så nu är det lite bättre.
Hon gråter iallafall inte...


Nu är det iallafall Melidifestivalen för hela slanten. Missa inte min recension sen!

Petra tipsar!

Titta vilket coolt slott jag hitta hos Loppan & Piraten!

Det är gjort i kartong, man bygger ihop det själv och färglägger med färgpennor.
Inga verktyg eller dylikt behövs och 12 färgpennor får man på köpet.

Det fanns massor med andra figurer också!

Perfekt present till någon pysselälskande kille eller tjej!
Surftid!

Nu är vi hemma!

M grejar i A:s rum.
A tittar på Disneydags.
E sover.


Låter som en idealisk tid för lite surfande eller vad säger ni? =)


Förresten, ni har väl inte missat att deltaga i SNORK-tävlingen?
Den avslutas i morgon så passa på att gå in och skriv upp er med en gång!

Klicka HÄR för att komma direkt till tävlingen!

"Alla hjärtans dag"-Whiskey

Idag fyller, som jag skrivit om förut, M:s pappa år!
Kl 15 ska vi äta på restaurang tillsammans med svärisarna, och trängas bland alla kärlekspar, så snart måste jag gå upp och leta fram kläder till alla. Sedan ska jag väl se om det går att fixa till mig själv lite också, det kan bli svårt..

Jag hoppas inte svärfar läser detta nu för jag tänker nämligen outa hans present...!


Svärfar är en whiskeyälskare och vi har som tradition att ge honom en whiskeyflaska på födelsedagen varje år, och så blir det  även i år. M har nämligen fått tag i en flaska av den första utgåvan av Sveriges enda Svenskproducerade Whiskeysort, Mackmyra! (Han passade även på att köpa en flaska till sig själv, det tyckte han att vi behövde. Han sa att den var till E och att den kanske kunde bli värd pengar sen. Ja jo, det får vi väl hoppas då; ) )

I går kväll gick vi in på Mackmyras hemsida och hittade då något de kallade Whiskey-tv . Detta var ytterst roande!
Tvinspelning av högsta klass! Missa inte det om ni går in där någongång!

Nä, nu måste jag skynda mig lite här. Skriver mer när jag kommer hem!

Kram på er alla!
Bilden är publicerad med tillåtelse av Mackmyra Svensk Whisky

Stackars E

Stackars lilla E hon har sån nare på kinderna!

Vi smörjer och smörjer varje kväll, men det blir inte bättre.

Är det någon som har något förslag på vad man kan göra?Till Dig

profile editor

 
Jag vill börja dagens inlägg med att önska dig en underbar Alla Hjärtans Dag!
Jag hoppas att du får en alla hjärtans dag fylld av kärlek och omtanke, för det är du värd!

Jag sänder i allafall all min kärlek till dig, och vill även passa på att tala om att jag är så glad att just du har hittat hit till min blogg! Du är min bästa besökare, så jag hoppas verkligen att du trivs här på PetramedAochE!
Om det är något du vill att jag ska ändra på eller skriva om så tveka inte att skicka i väg ett mail.

Du är underbar!

Kram från mig

PetramedAochEmyspace glitters

 


Han vill ju ha en ny mobil...

Jag suttit nu en bra stund, som ni kanske har märkt, och letat upp massa tävlingar.
M tycker väl att detta har var så där roligt.
Han vill ju helst ha datorn för sig själv.

Men jag försöker förklara att det är ju för våran skull som jag är med i alla dessa tävlingar!
En rosa laptopväska och en röd/rosa mobil är ju något som jag försöker vinna för hans skull!

Att han inte förstår detta...

Konstigt

Jag vill ju också vinna!

Jag vill fira REA-starten hos www.fooeyeurope.com och tävlar om ett sommarpaket med hemligt innehåll (värde minst 600:-).
Tävla hos FOOEY du med!


En fin bröda kan man vinna hos Sand mellan tårna!


Hos Josefiinn kan man vinna bl a en laptopväska!

Hos Alexandra - norrlandsflickan kan man vinna en mobil!

Hos Krydda livet kan man fina ett trähjärta!

Hos it`s a house kan man vinna en jättefin kudde!
Jag tävlar om ett presentkort värde 1000:- på barnshoppingbloggen, i samarbete med Kullerbyttan barnkläder!
Tävla här du med :)Beroende av alvedon, eller bara slapp och slö?

Varje dag så har jag något som jag skulle vilja kalla träningsvärk i benen. Detta tycker jag är väldigt konstigt, för den enda träning jag gör är att springa upp och ner för trappan ett par gånger om dagen här hemma och det kan, enligt mig, inte kvalificeras som träningsvärksbringande träning. Eller jo , jag hoppar ju i och ur sängen ett par gånger på natten också när E "ropar", men ändå..

Varför har jag så ont?

Mot värken brukar jag ta alvedon, och det jag nu börjar fundera på är om man kan bli beroende av alvedon på samma sätt som man kan bli beroende av treo? Dvs. kan det vara så att min smärta är att skylla på Alvendonen?

Det är inga mängder jag tar utan det blir kanske 1 alvedon om dagen, 5 dagar i veckan. Den mängden borde ju inte kunna resultera i ett beroende, tycker jag.


Vad tror ni?

Är jag så otränad efter graviditeten att jag får träningsvärk av en sådan här lätt vardagsträning?

eller..

Kan man bli beroende av Alvedon, och är det i såfall det jag är?
Tävling nr. 4 - Sovtex.se
Nu är det äntligen dags för en ny tävling och denna gång är det Sovtex som jag har fått äran att samarbeta med!

Hos Sovtex hittar du allt från gardiner till kuddar till sängkläder till lampor till ihopfällbara badkar till barnrumsinredning etc. etc.
Ja, allt som behövs för att göra det riktigt fint och mysigt där hemma!

Vinnaren får ett presentkort på 300 kr att handla för hos Sovtex!
Så var med och tävla, kanske blir det just  DU som vinner!Tävlingsregler:


För att alla ska kunna vara med och tävla räcker det, för 1 lott, att svara på dessa två tävlingsfrågor:

 1. Hur mycket kostar hjärtljudsmadrassen Cocoon som finns att köpa hos Sovtex?
 2. Vad skulle du köpa för presentkortet om det blev just du som vann?
(glöm inte mailadress, så jag kan kontakta er vid ev. vinst!)


Presentkortet kommer att lottas ut bland de som svarat på båda frågor och angett det rätta svaret på fråga 1!

Vill ni ha 5 extra lotter ska ni göra följande:


Kopiera tävlingsbilden samt denna text:

"Jag är med och tävlar om ett presentkort från Sovtex, på PetramedAochE`s blogg!
Tävla HÄR du med!"


För dig med blogg:


Klistra in bilden och texten i din blogg och lämna sedan en kommentar här nedan där du
berättar att du länkat, samt svaren på de två tävlingsfrågorna.
Glöm inte att skriva adressen till din blogg!


För dig utan blogg:


Klistra in bilden och texten i ett mail och skicka till 5 vänner samt ett till mig (PetramedAochE@live.se)
Lämna sedan en kommentar här nedan där du berättar att du ha mailat, samt svaret på de två tävlingsfrågorna.Vill ni ha ytterligare 3 lotter:

Lägg till mig på bloglovin´

bloglovin

Tävlingen avslutas den 15 mars kl 21:00
LYCKA TILL NU ALLIHOP!


Dagens schema

God förmiddag på er!

Har natten och morgonen varit bra?

Här har det varit helt okej. Natten har varit som vanligt, men på morgonen har jag faktiskt hunnit med en del saker. Bl a har jag dammsugat och fixat disken, och lite sånt.

A är fortfarande förkyld. Det rinner inte lika mycket idag men han är fortfarande tät och ögonen är svullna efter allt rinnande igår. Jag är lite förvånad att han inte fått krupp vid denna förkylningen för det brukar han ju annars alltid få. Men har vi lite tur så kanske det håller på att växa bort. Vi får hoppas det iallafall, för A blir ju rejält dålig när han får krupp.

E har också ett svullet öga.
Hennes ena tårkanal är för trång(detta växer bort efter något år) så såfort hon blir lite lite förkyld så  svullnar tårkanalen igen och ögat börjar klibba.
Själva förkylningen är det inte så farligt med än så länge, hon var lite tät i näsan inatt men på morgonen kom det ut en stoor kråka och efter det har det inte varit några problem alls.

Det övriga som står på schemat idag är:

 • Plocka lite till här hemma
 • Maila några personer
 • Skriva inköpslista
 • Storhandla mat
 • och sist men inte minst lägga ut den nya TÄVLINGEN! Den får ni verkligen inte missa, ett presentkort från Sovtex ligger i potten!

Sen är det ju let´s dance i kväll också, det är ju ett måste!


Hoppas att ni får en underbar dag, men missa inte att kika in här om en stund för att vara med i tävlingen!

Kram


Knutby

Ni missar väl inte Serien om morddramat i knutby som börjar nu kl 21.00 på tv 4!

Den ska iallafall jag se på!


Kram på er!

Undersökning - Hur fort växer Petras naglar? Dag 7

Då har ännu en dag gått och det är dags för ännu ett inlägg i undersökningen;

Hur fort växer Petras naglar?Vi minns dag 0

Och idag, 7 dagar efter klippningen så ser vi detta:


Trots den annorlunda färgsättningen så ser vi att naglarna faktiskt har växt en heldel!

Coolt va!
Vett och Ettiket

Idag är vi ett par här i bloggvärden som tar upp ett viktigt ämne i våra bloggar.
Något som tåls att tänka på!

Först ut var Duracellmamman

Och ämnet?

Vett och Ettiket i Blogglandia!

Vad är okej, och vad är inte okej när man bloggar?


Det är säkerligen många som drar till med någon liten vit lögn då och då i sin blogg eller, överdriver vissa händelser för att det hela ska låta mer intressant.
Men hur långt får man egentligen gå?

Hur mycket får man egentligen ljuga?

Är det okej att låtsas vara någon helt annan än vad man är?
Är det okej att hitta på ett liv, en verklighet, som inte finns?


Jag har stött på en person (jag vill inte nämna något namn), som bevisligen ljuger om sina tävlingar.
Tävlingar med finfina priser från stooora sponsorer.
Men efter lite undersökning visade sig att dessa "sponsorer" inte alls hade något med tävlingen att göra, utan allt var alltså är en lögn tillverkad bara för att locka besökare.

Detta tycker jag är rent ut sagt skit!
Det förstör trovärdigheten för oss som har riktiga tävlingar, med riktiga sponsorer!
Det förstör för sponsorerna som inte kan veta vilka bloggar som de kan lita på!
Det förstör för alla som luras med i tävlingarna på falska premisser


Är det okej att använda sig av alla medel bara för att locka besökare?
Vad tycker ni?

Vad är okej, och vad är inte okej?

Har ni några erfarenheter?Jag vill ju också vinna!Jag tävlar om ett presentkort värde 300:- hos Minipeople.seMuppsan´s blogg.
Tävla HÄR du oxå!Jag är med och tävlar om en valfri body eller tröja från Babykungen hos Zasata.
Kom med och tävla du också!

Osynligt gravid?

Jag har aldrig förstått hur man kan missa en graviditet.
Speciellt när man är så smal som tjejen i den HÄR artikeln!

Okej att man kan ha tur och slippa undan alla graviditetskrämpor men barn och fostervatten tar ju plats, hur kan det inte synas på en sådan liten kropp?

Jag förstår inte...


Något jag inte heller förstår är varför de inte skyddat sig ordentligt.

"I skiftet mellan minipiller och p-stav strax efter Elliots födelse hade det hänt. Och åtta månaders graviditet hade passerat obemärkt – igen."


Ta reda på vad som gäller vid byte av preventivmedel!

2 barn av "misstag" när man är 16 år?
Kanske det är dags att tänka på avhållsamhet ett tag framöver.
Det rinner..

Stackars A, han är verkligen sjuk!

Näsan rinner, ögonen rinner, och hans tålamod för det hela rinner av honom mer och mer det med.

Var femte minut kommer han till mig och gråter en skätt över att det är så jobbigt med allt som rinner...


Att han inte lärt sig konsten att snyta sig än utgör även ett stort problem en dag som denna!
Petra tipsar!

Har ni sett vilka coola barnsaxar!

De finns att köpa hos Loppan & Piraten för bara 29 kr st!

Sjukling!

I dag är lillponken A hemma från dagis, han är nämligen sjuk stackarn!

Jätteförkyld!


Det började redan igår, blev bara värre och värre under eftermiddagen-kvällen, och idag sitter han här i soffan alldeles rödmosig och snörvlig.
 
Det får helt enkelt bli en dag framför tvn för min lille snutt!Undersökning - Hur fort växer Petras naglar? Dag 6

Det var nära ögat att jag missade att ta kort på mina naglar idag ska ni veta, men här kommer äntligen:

Hur fort växer Petras naglar?


Vi minns dag 0

Och idag är det 6 dagar sedan jag klippte naglarna, och numera ser de ut såhär:

Nu börjar de allt bli långa, eller hur!


Missa inte den spännande fortsättningen i morgon!
Endast på PetramedAochE!


Kladdkakerecension nr.2

Då var det dags att fortsätta jakten på den perfekta kladdkakan och denna gång var det detta recept som provades:

Det du behöver:

 2 ägg
3dl socker
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
100g smält margarin
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao


Så här gör du:

Ställa ugnen på 170 grader.Blanda socker, ägg, salt och vaniljsocker

Smält margarin...och rör ner tillsammans med mjöl och kakao.

Smörj en form med margarin, häll i smeten och in med den i ugnen i ca 30 min
 


Klart!
Koncistens:
Relativt bra, kunde varit lite kortare tid i ugnen. Jag hade inne den ca 29 minuter, så kanske 26-27 minuter hade räckt.

Smak:
Mycket god! Kanske lite för mycket salt, så nästa gång jag bakar med detta receptet så ska jag nog ta lite mindre. Men annars var den som sagt vääldigt god!

Utseende: Ser mycket god ut!

Svårighet att baka:
Lätt som en plätt!

A:s "betyg": Jäääättegod!!!Totalbetyg:
Lite förmycket salt, men annars jättegod!Slutsats: Detta receptet kan, med vissa små ändringar, ge den perfekta kladdkakan!

Ny tävling på Fredag!

Jag kan tipsa er alla om att hålla utkik här på fredag för då kommer en ny tävling!
Denna gången kan man vinna ett presentkort från Sovtex !

Do not miss it!!
Jag har sovit!!!

Tjoho!

Jag har fått sova inatt!

Jag känner mig som en ny människa!
Eller ja, som en mindre trött människa iallafall =)

Så fort E somnar här igen så ska jag ta tag i allt som jag inte orkat göra när jag gått runt här som en zombi.
Det ska bli så skönt att änligen kunna bocka av lite grejer i "To do"-listan!

Men först och främst så har jag en del mail som jag måste skriva och skicka iväg, så om ni väntar på mail från mig;
Det kommer snart =)Jag sover på soffan inatt...

Jag har precis bäddat ner mig i soffan, för inatt ska nämligen M ta hand om E!

M är ledig imorgon och eftersom jag typ håller på att bryta ihop av trötthet, efter två helt sömnlösa nätter, så bestämde vi att han skulle få ta E inatt. Jag ska amma henne en gång till, nästa gång hon vaknar , men sedan får vi hoppas att hon kan klara sig med nappen fram till morgonen.

Jag vet inte vad jag känner över detta..

Jag är överlycklig över att jag äntligen ska få sova, men M och brist på sömn är inte en så lyckat kombination så om E sover dåligt så kan nog morgondagen få en liten irriterad stämning över sig.

Det är läskigt att sova här nere själv
. Tänk om det blir inbrott...då blir jag den första de möter...

Jag kikade lite på E när hon låg och sov förut när jag var uppe och hämtade täcket och kudden. Hon låg där och såg så lugn och fridfull ut, helt oventandes om vad som väntar under natten.
Jag saknar henne redan...

Jag har förberett för den förväntade bröstmjölksläckningen och bäddat med plastadfrotté, handduk och lakan, så förhoppningsvis ska soffan klara sig. Vi får väl se.


Nä, nu tycker jag E kan vakna så jag kan amma henne en sista gång, och sedan så ska jag sova heeeela natten! 
Håll tummarna för att jag somnar bara...

Undersökning - Hur fort växer Petras naglar? Dag 5

Dagens:

Hur fort växer Petras naglar?


Som vanligt minns vi dag 0
Och idag 5 dagar efter klippningen:
Fortsättning följer...

Tävlingstips!Jag är med och tävlar hos Fru Sofie om ett armband från Loppan&Piraten!
Var med och tävla du med!

Hårresande upptäckt!

Jag har drabbats av det oundvikliga hårfällandet som är obligatoriskt efter en graviditet.
Det är mängder av hår överallt!
På kläderna, på golvet, i soffan, i sängen, i bilen, på A, på E, på M, på mig,
på barnens leksaker, i duschen, i handfatet etc.etc.

Överallt.

Innan jag duschar så borstar jag ur håret jättelänge, men ändå ligger hår så det räcker till en halv peruk i
golvbrunnen.

Hur det kommer sig att jag fortfarande har hår kvar på huvudet är ett mysterium.

Problemet att jag hatar hår som inte sitter fast är en annan historia


OBS

Nattens sömn?

Läs gårdagens sömninlägg. Det stämmer till stora delar av hur även denna natten varit.

Klicka HÄR för att komma till det inlägget!
Ps. Pga sömnbrist kommer dagens inlägg ev. att bli få och oavancerade. Var vänlig, ha överseende.Ds

Undersökning - Hur fort växer Petras naglar? Dag 4

Dags igen för dagens:

Hur fort växer Petras naglar?


Vi minns dag 0

och idag, 4 dagar efter klippningen:

Missa inte den spännande fortsättningen imorgon!Bygger om

Det kommer kanske se lite konstigt ut här på bloggen under kvällen.
Jag håller på och bygger om lite...Trevligt..

-Hej, det är Petra.

-Hej, jag ringer från företaget Glocalnet jag söker M.


-Han är inte hemma.
...
*tuuuuuuuut*

Äggproblem

E låg och sov,  A lekte med sina bilar och jag satt i soffan och höll på och somna.
Här behövs socker, tänkte jag för mig själv, och bestämde mig för att baka en kladdkaka.

Recept letades upp och Ingredienser togs fram, men kladdkakebak när man knappt orkar hålla ögonen öppna kanske inte är den bästa kombinationen. Det första  jag gjorde var nämligen att ,efter själva äggknäckandet, hälla ägget i diskhon!

Ja, det kanske inte var så smart gjort, men nu står det iallafall en kladdkaka i ugnen. Och smeten var god så det lyckligtvis verkar det som om att resten av bakandet gick någolunda.
Fullständig rapport kommer efter provsmakningen!

Missa inte fortsättningen i "Jakten på den perfekta kladdkakan! "

Läs första recensionen HÄR!Den rätta A

Detta kortet är sååå A!

Han kan aldrig stå still.Nattens sömn och morgonens bestyr

Börjar ni tröttna på mina "nattens sömn"-inlägg?
Hoppas inte det, för här kommer ännu ett:


Ännu en sömnlös natt har passerat.
Denna gång var det blandade anledningar till att sömnen inte infann sig.
Jag kunde inte somna.
E vaknade sjuttioelva gånger.
E tyckte att det var smart idé att bajsa mitt i natten, och efter att jag varit uppe och bytt på henne så var hon ju självklart jättepigg och låg och prata, vääldigt högt, i sin säng.
Visst, det är härligt att hon älskar att höra sin egen röst, men mitt i natten?
Nja, det uppskattade jag väl inte sådär jättemycket.

7.30 var det iallafall dags att gå upp, oavsett om man sovit eller inte, för A skulle ju iväg till dagis.
Hjälpa honom på med kläder, gå ner och fixa iordning frukost, sätta på barnprogram.
Sedan upp och väcka E, byta blöja och göra iordning henne, gå ner och sätta sig i soffan och amma.
Därefter på med alla ytterkläder och traska iväg till dagis.

När jag och E kom hem så gick vi och la oss igen. E sov i 45 min, vaknade och fick nappen, sov sedan i 45 minuter till innan det var dag för att gå upp igen.Behöver jag berätta att jag är trött eller är det något som ni själva kan utläsa ur texten?Äh, jag säger det iallafall.


JAG ÄR TRÖTT!

Undersökning - Hur fort växer Petras naglar? Dag 3

Ja, hur fort växer egentligen Petras naglar?


Vi minns dag 0
Dag 1
Dag 2
Och idag, 3 dagar efter klippningen, ser det ut så här:
Ojojoj, det är verkligen spännande det här!

Hur långa kommer de vara imorgon?


Den som lever får se.

Jag har beställt!

Nu har jag precis klickat hem lite kläder till E och A, från Cool kids.

Ni har väl inte missat deras rea?

Det finns hur mycket fina kläder som helst för sanslöst låga priser!


När jag hade klickat klart var det en väldans lång lista i "kundvagnen", men M satt brevid mig och såg sträng ut så jag kände mig tvungen att ta bort endel av mina fynd-to-be.

Men detta är snart på väg hem till mig:

L inne till E, 40:-


Shorts till E, 40 krT- shirt till A, 63.88 krPoncho till E, 80:-

Och den här coola dräkten i 70-tals stil, kunde jag ju inte motstå!
Till E, 64.75 kr
Visst kommer de bli snygga i sommar, mina barn=)Missa inte tävlingen jag har där ni kan vinna ett presentkort på 300:- att handla för hos cool kids?

Klicka HÄR för att komma till tävlingen!

Trött...

Jag är trött

Jag vet egentligen inte riktigt hur jag överlever med den lilla sömn som jag får, men konstigt nog gör jag det.

Måste ta ett snack med E om hon skulle kunna tänka sig att ändra på sina sovvanor lite..

Det skulle vara skönt.

JUST NU:

Det känns som om jag aldrig hinner blogga något på helgerna.
Det är för många hemma som måste underhållas.

Skönt att det är måndag igen imorgon, så allt kan bli som vanligt igen här på
Petra med A och E!

Nu ska vi strax åka till Svärisarna och äta söndagmiddag så ni kommer få sakna mig ett tag till.....men missa inte dagens Hur fort växer Petras naglar?, som kommer sen ikväll!

Hoppetossan

E har upptäckt det roliga i hoppgungan!


Slutsats:

Bäst: Alcazar och Nina Söderquist

Sämst: Carolin af Ugglas

Bidrag nr 8 - Marie Serneholt

Jag:
Låten: Kan funka bra i eurovisions festivalen sen , men nja jag vet inte..
Kläder: Fina kläder
Dans/Framträdande: Bra

M:

Låten:Inte så bra, inget innehåll i texten
Kläder: Vackra
Dans/Framträdande: Mysig

A:
Låten:Inte bra
Kläder: Inte heller bra
Dans/Framträdande:Superbra när pojkarna dansade, men inte tjejenPs. Ni har väl inte märkt att A bara gillar killarna väl?Ds

Bidrag nr 7 - Caroline af Ugglas "Snälla snälla"

Jag:
Låten:Njä...inget för melodifestivalen kanske..
Kläder: Fina dojjor, fin klänning
Dans/Framträdande: hmm...vad ska jag säga, man kan ju inte göra så mycket mer till denna låten

M:
Låten: Bra, men hör inte hemma här
Kläder: Vackert
Dans/Framträdande: passande

A:
Låten: Inte så bra..
Kläder: inte heller bra
Dans/Framträdande: Dansa inte fint heller

Bidrag nr 6 - Alcazar " Stay the night"

Jag:
Låten: Me like Alcazar
Kläder:Jättefina kläder!
Dans/Framträdande:Jättebra!!

M:
Låten: Den funka!
Kläder: Funka, lite väl mycket rosa kanske..
Dans/Framträdande: Bra

A:
Låten: Ja, när pojken sjunger!
Kläder: Jag gillar deras kläder!
Dans/Framträdande: Ja, de dansa fint

Bidrag nr 5 - Emilia "You´re my world"

Jag:
Låten: Ingen vinnare, men en svängig refräng
Kläder: Fin stil
Dans/Framträdande: Bra faktiskt

M:
Låten: Den går nog vidare
Kläder: Bra
Dans/Framträdande: Bra
A:
Låten: Inte bra..
Kläder: Jag gillar guldigt
Dans/Framträdande: Nej

Bidrag nr.4 - Scotts "Jag tror på oss"

Jag:
Låten: Ingen vinnare
Kläder: Fina kläder
Dans/Framträdande: ok

 M:
Låten: Bra, men dålig text
Kläder: De var fina, inte enhetliga
Dans/Framträdande: Bra

A:
Låten:  Superbra!
Kläder: Bra
Dans/Framträdande: Ja de var bra!

Bidrag nr.3 - Shirley Clamp "Med hjärtat fyllt av ljus"

Jag:
Låten: Nja, det skar sig både en och två gånger
Kläder: Fin klänning
Dans/Framträdande: ok

M:

Låten: Dålig känsla, dålig text
Kläder: Bra klädsel för hon ser väldigt lång ut, i verkligheten är hon jättekort!
Dans/Framträdande: Bra

A:
Låten: Inte bra..
Kläder: Jag gillar blå
Dans/Framträdande: Nä, inte bra

Bidrag nr 2:Jonathan Fagerlund- "welcome to my life!

Jag:

Låten: Radiohit, men ingen vinnare i denna tävlingen!

Kläder: Okej

Dans/Framträdande: Nja, inget speciellt

M:

Låten: Tråkig

Kläder: Det såg bra ut

Dans/Framträdande: Bra

A:

Låten: Ja, den var jättebra, "Mamma, skriv att de ska gå vidare!"

Kläder: Ja, pojken hade ju grå på byxorna

Dans/Framträdande: De dansar fin

Bidrag 1 - Nina Söderquist "Tick tock"

Jag:

Låten: Jättebra, helt klart vinstpotential!

Kläder: Coola, passar verkligen låten

Dans/Framträdande: Jättebra

M:

Låten: Den kommer gå vidare, lätt

Kläder: Fint

Dans/Framträdande: Bra

A:


Låten: Jag tycker inte dem ska gå vidare

Kläder: Jag gillar inte svartkläder.

Dans/Framträdande: Nä, inte bra

Melodifestivalen

Nu börjar melodifestivalen och självklart bloggar PetramedAochE om detta!

Hela familjen (förutom E då, hon sover) kommer tycka till om de olika bidragen.
Bu eller bä? Bra eller anus? Bajs eller godis?
Ja, det är frågan!
 
Det här kommer bli spännande!!

Petra - the inredningsarkitekt!

Jag har fått i uppdrag att inreda och designa min brors nya lägenhet!

Jag ska få bestämma hur allt ska se ut, och det ska bli hur kul som helst.
Jag är riktigt taggad =)

Vi har varit där och tittat idag, och jag har fått lite idéer om hur det ska se ut.
Det var en riktigt fin lägenhet med väldigt bra planlösning så det kommer nog bli riktigt fint när det blir klart

Vi ska börja med vardagsrummet och första punkten på schemat är att måla om taket.
De som bodde där innan rökte inne, så det fanns lite nikotinfläckar som behöver låsas in.

Måste försöka leta upp någon fin fondvägg också...

Ni kommer att få följa renoveringen här på bloggen och vi börjar väl med
före-bilder på vardagsrummet:Fransk balkongTill vänster den blivande fondväggen där soffan ska ståBlivande fondväggen.
 Till vänster- datahörnet till höger -soffan,
en rumsdelare som t ex Ikeas expedit kommer att dela upp mellan dem.Datahörnet, fondväggen till högerDatahörnet till höger och öppningen ut till hallenVäggen där bl a tvn ska vara


Undersökning - Hur fort växer Petras naglar? Dag 2

Ännu en dag har gått i den spännande undersökningen:

Hur fort växer Petras naglar?Vi minns dag 0:Dag 1:Och nu är det då dags för dagens bild, 2 dagar efter klippningen:Det känns som det börjar hända grejer nu!
Eller vad säger ni?

Om ni undrar varför långfingernageln ser så skev ut så är det pga att det var den som gick av.


Det enda man har rätt till är sitt straff!

Hört på"Advokaterna":

"Även om man våldtagit ett barn har man ju rätt till en försvarare."Har man verkligen det?
Vad finns det att försvara egentligen??Undersökning - Hur fort växer Petras naglar? Dag 1

Då var det äntligen dags för dagens:

Hur fort växer Petras naglar?


Vi minns hur det såg ut igår:Och idag, en dag efter klippningen
Spännande, spännande!

Missa inte fortsättningen i morgon!Det kom ett paket!


Det kom ett paket idag, och det var från ingen mindre än min mormor!

Innehållet?

Jo, en stickad kofta och mössa till E!

Visst blev hon söt min lilla kyckling!
Bråttom, bråttom

Oj, här sitter jag och surfar runt utan att märka att klockan går!

Nu måste jag piffa till frillan och slänga på lite mascara, för här vankas mammafika!Ja just det, jag måste väcka E, amma henne, byta blöja, klä på henne och A ytterkläderna etc. etc.
Det går inte att fixa iordning sig på 5 minuter längre, här tar det minst en halvtimme innan man blir klar för att kunna lämna huset.

Måste skynda mig nu!

chingeling


Missa inte uppföljningen av Hur fort växer Petras naglar?, den kommer senare idag!


Dödssjuk...

Jag mår konstigt idag.
Har enda sedan jag vaknade haft värsta yrseln, allt bara snurrar..


Vad för dödlig sjukdom har yrsel som symtom?
Tror att det är det jag har.
Någon dödlig sjukdom.


Min syn blir ju sämre och sämre för varje dag som går..
Håller nog på att bli blind.

Har ju problem med magen också.
Har jätteont ett par dagar i veckan nu för tiden

Sen har jag sedan i förrgår haft en muskelknuta vid kanten på höger skuldra också.
Det gör ont..


Usch, stackars mig..

//Hypokondriken

Undersökning - Hur fort växer Petras naglar?

Jag har så länge jag minns(typ)  haft långa naglar, och även om de är väldigt starka så går de faktiskt av ibland.
Detta har inte varit något jättestort problem för mig för mina naglar växer, enligt mig, som gräs!
Redan efter någon vecka så har nageln växt ut igen.
Så känns det iallafall.

Men är det verkligen så att de växer så fort, eller är det bara något jag får för mig?


Jag har bestämt mig för att göra en undersökning


Undersökning


1.Vad behöver man när man ska göra en undersökning?
Jo, ett namn såklart!

Efter att ha funderat ett tag så har jag kommit på värsta bästa namnet till denna undersökning nämligen:

Hur fort växer Petras naglar?


2.Hur ska undersökningen gå till?

Jo, igår gick faktiskt en nagel av och idag valde jag därför att klippa ner alla naglar.
Genom att nu, en gång om dagen, ta kort på naglarna så kommer vi kunna se exakt hur fort de egentligen växer!


Smart undersökning va?!

Vi startar i dag med utgångsläget

Hur fort växer Petras naglar?


Dag 0Gästbloggare: A

A ville gästblogga här på bloggen.
Jag tror att han har något viktigt att skriva, men vi får väl se.

Här kommer han, the one and only..A


fndndkasdkskfgffhddksjjgdslswoapskokfjddfuwetfkcvfjffvfjnffnnfjgfgfmfmfgnfgfgfgnfmngfg
nffmngjfggggfjfgfjgjfghfjfhgiurue-sd.xd

vssdekrjgnjsad,jrtnythndrfkgtmntmnrleweotkgfgmnbkyijtjyktb
xsa.fmgjhtntrfmnrriu4kfri10x,mx,cd,c,c d ccdc7 zzzzzzzxndddnsdnsdnsjdsfngfmvnmnncmvccccccccccccccccccvfgh

cxzahgkhmg,z.löxflddfö.lfogfötöf--ftlkkyrrkltryrrrjjjjtjeltejlötreötlreltögltölktöeäääf.g..df,g,g

Mamma hjälper:

Jag ska bara säga hej.

Mtv-beroende

På dagarna när jag är hemma själv(med E) och A är på dagis så har jag alltid på mtv i bakrunden när jag går här och grejar, surfar och ammar. Livet är ju så mycket roligare med musik och lite musikvideos har ju aldrig skadat.

Men när A kommer hem måste jag nästan stänga av, för han kan omöjligt slita sig från det!
Han är som Michael Jackson och ser videorna som korta filmer, och de är sååå braaa!

Jag har även kommit på honom när han stått och försökt dansa likadant som Chris Brown, det gick väl sådär..
...men han är ju nybörjare.
Kära läsare!

Helloj!

Allt bra med er?
Vad har ni hittat på hittills idag?

Har ni märkt att jag fixat i ordning lite här på bloggen?
Gjort om lite i högerspalten m.m
Blev det fint?

En besöksräknare fick jag in också, så nu kan vi hålla lite bättre koll på varandra.
Se om vi är ensamma här eller om det är party...såattsäga..


Ja, vad ska jag mer skriva?

Idag tänkte jag att det var dags för storhandling!
Kylskåpet är tomt så det skulle verkligen behövas, ska strax försöka få tag på M och se om han också är sugen på lite shopping. Jag sätter tio spänn på att han inte är det, men jag ska nog tvinga med honom ändå.
Det blir så härlig stämning när man tvingar M att göra något som han inte vill!
Mysigt.

Men innan dess ska jag iallafall hämta A på dagis, och duscha.
Sedan måste jag ju leta upp vilka rätter som jag ska laga denna veckan, och skriva ner inköpslista!
Har ni några goda rätter som ni kan rekomendera?


Jag funderar på att bjuda er på lite gamla foton.
Är det något som ni skulle uppskatta?


Snö.
Det är snö här hos oss!
Det började snöa igår och idag ligger det ett par centimeter på backen!
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om detta.
Vad tycker ni om snö så här i februari?

Till:

Marina.
Ja, min födelsedag infaller ibland på påskafton.
Jag fyller 7 april!
När fyller du år?


M
Msn fungerar fortfarande inte, kan du fixa det ikväll?
Du M, vad säger du om att åka och handla sen när du kommit hem från jobbet?


Ida:
Ja, hjärtat var verkligen jättefint!
E tackar och niger!


Mamma:
Mammafika i morgon?
Skulle behöva till apoteket också.Det var allt för nu!

Hårdrock på er!


Nä, nu skojar jag ju med er.
Jag är ju en Britney Spears-tjej.
Alla hjärtans dag + tips

Snart är det ju dags för Alla Hjärtans Dag, och då ska man ju uppmärksamma alla sina hjärtan lite extra.
Många får och ger presenter till sina kära, och de flesta restaurangerna är nog fullbokade av kärlekspar av alla de slag, som ska fira denna underbara högtidsdag.

Jag har sedan jag varit liten älskat denna dag! Så romantiskt med en dag speciellt tillägnad kärleken!
Som liten var det ju mest hemliga kärleksbrev som skrevs, och så gjorde jag kort och teckningar till mina föräldrar (läs. mamma), men jag längtade så till att jag skulle bli äldre och få en pojkvän som jag kunde få fira dagen tillsammans med.
Få röda rosor och kanske något smycke, gå på resturang, bio och gå runt och se så där lyckligt kär ut som jag tyckte alla gjorde på Alla hjärtans dag.

Men så träffade jag då M.


Eftersom vi blev tillsammans 29 januari så dröjde det inte många dagar till det var dags för Alla hjärtans dag, och det dröjde inte heller länge tills jag fick reda på att någon romantisk dag bara för oss var det inte tala om. Det visade sig nämligen att M:s pappa fyllde år just denna dag!
Inget ont mot M:s pappa, han är verkligen jättesnäll, hjälpsam och omtänksam, och förtjänar underbara födelsedagar, men det borde vara förbjudet att fylla år på högtidsdagar!
Alla hjärtans dag, Morsdag, Farsdag, Julafton, Nyårsafton Påskafton(som min födelsedag tyvärr ibland krockar med)mfl, borde vara fria från födelsedagar.
Det kan väl varken vara roligt för den som fyller år eller gästerna, när födelsedagen sammanfaller med en sådan dag?
Man förlorar ju en firardag!

Tänk på det alla ni som väntar barn i dagarna, knip den 14:de =D

Hos M:s familj har de nog aldrigt firat dagen så mycket just  som alla hjärtans dag, utan där har det varit svärfars födelsedag som varit i centrum, det är nog därför som M ständigt tagit hela det där "Alla hjärtans dag-firandet" med ro. Visst har jag fått ett kort eller en present någon gång om jag påmint honom om det i tid, men annars är det bara födelsedagsfirandet som stått på schemat.

Två tips till M om han läser detta:


 • Alla hjärtans dag-frukost
 • Alla hjärtans dag-kvällsmat 


MEN, nu kommer jag ett tips till alla er som firar denna dagen!


Hos Loppan & Piraten kan man köpa jättefina armband och berlocker både för stora och små, att ge bort i Alla hjärtans dag present! De har även fina Gosedjur till de allra minsta!

Kolla in detta fina armbandet som passar både vuxna och de lite större barnen.
199 :-Eller dessa fina berlockerna

159:-129:-


En söt kanin!

Ps. Till er gravida: Knip även när det är lov! Min födelsedag sammanfaller allt som oftast när det är påsklov, vilket inte var så roligt när jag var liten. Alla kompisar  var bortresta så barnkalaset var vissa år väldigt glesbefolkat...Ds
Jag ska lära henne allt jag kan!

A äter kladdkaka och pratar med E:

A: Ska jag visa dig hur man äter kladdkaka?

E : blubblubb..

A: Man DELAR så här! *visar hur han delar kladdkakan med skeden*

E: gligliglubb

A: Men vet du hur man äter youghut?!

E:eiiiilejliiiii

A: Man tar youghurten på en SKED, sen stoppar man den i munnen.

E:...

A: Men man delar den INTE, för det är YOUGHURT! Det är mjukt.
Saker att lära E:

* Äta kladdkaka - check
* Äta Youghurt - check
Är det onsdag...eller är det tisdag?!

Som mammaledig är det bara tre dagar jag behöver hålla reda på när de infaller.
Måndag, Tisdag och Torsdag.

Det är nämligen dessa dagar som A ska till dagis.

Idag är han hemma.


För visst är det väl Onsdag idag?!


Eller...?
Man får vara glad för det lilla

Du sitter med din bebis i knät och plötsligt brakar det till i blöjan. Du känner med en gång att det är en rejäl laddning som kommer, doften sprids snabbt och det luktar inte hallon. Du lyfter bebisen försiktigt, böjer den lite framåt och ser då att blöjan har läckt. Bodyn är inte längre rosa och vit, utan rosa, vit och gul! Första tanken som når dig nu är: "'Åh nej, mina vita favoritmysbyxor!!" Du lyfter bebisen ännu högre och mer ut från kroppen, samtidigt som du synar den förväntade förödelsen...

Lyckan sprider sig inom dig när du upptäcker att byxorna har klarat sig! Inte en endaste liten droppe av den mystiska substans som fyllt bebisens blöja har förts över till dig.
Trots den ofrånkomliga bebistvättningen, blöj- och klädbytet så växer ett leende fram på dina läppar.
Du klarade dig!


 

Misslyckad...

Bakade en kladdkaka förut, men jag vet inte vad jag gjorde för fel för det blev jättekonstig..
Smeten blev så tjock att den inte rann ut till kanterna under sin tid i ugnen, utan det blev en hög i mitten bara.
Skulle egentligen gjort en recension, men eftersom jag bakat med detta receptet förrut och vet att den vanligtvis inte blir så här misslyckad så känner jag att det inte är rättvist mot receptet att recensera denna kakan idag.

Jag få helt enkelt göra en ny en annan dag!


Ps Trots sitt utseende så blev den god, så jag och A har precis fikat=)Ds

Världens bästa

När man frågar A vad han ska bli när han blir stor så svarar han att han ska bli pappa.
Han berättar också att E ska bli mamma, och tillsammans ska de få 6 barn. 4 killar och 2 tjejer.
Han har inte riktigt kommit på vad barnen ska heta än, men han säger att om man frågar honom i morgon igen så vet han nog.
Han säger att han ska bli världens bästa pappa och så frågar han E:  -Och du ska bli världens bästa mamma va?
Det sa hon att hon skulle, säger han sen.


Jag tycker det är jättesött, han älskar verkligen sin syster! Jag är säker på att han verkligen kommer bli världens bästa pappa! Han har så mycket kärlek i sig! Han är så snäll och omtänksam, min A.När jag var liten så ville både jag och min bror gifta oss med våran mamma! Jag var jätteavundsjuk på min bror!
Han var ju en kille, så han kunde ju gifta sig med henne, men jag var ju en tjej...

Och nu när det äntligen är lagligt med homogifte så är det ju försent, jag är ju upptagen med M...

Jaja, jag får väl ha henne "bara" som mamma istället.
Min VÄRLDENS BÄSTA MAMMA!

Familjen Annorlunda!

Tittar på "Familjen Annorlunda" på tv4.

Känner mig otroligt nöjd med att jag bara har två barn just nu!

Jag förstår inte att man vill ha så många barn (10 st)?
Hur orkar man?
Får barnen verkligen all den uppmärksamhet de behöver?
Hur får man tiden att räcka till?
Hur får man tid för varandra?
Vill man inte hinna med något annat än att klä på barn,byta blöjor, mata, leka, passa, skjutsa, roa, trösta, klä av barn, etc etc?
Hur har man egentligen råd?
Barnen blir ju inte direkt billigare i drift ju äldre de blir...


Vissa dagar känner jag mig helt död här hemma!
När jag inte fått sova på natten, E skriker och gnäller, och A springer runt, leker, busar och är allmänt högljud
Och jag har bara två barn!
Hur känner man sig då egentligen när man har 10 barn?

Visst det finns väldigt många bra stunder och bra dagar också, men just de där jobbiga stunderna?
Hur överlever man dem?

 
Nä, jag är som sagt väldigt nöjd med mina två!

Fråga mig om 5 år igen, då kanske jag svarar annorlunda ; )
Vuxen jämlike

Nu är vi tillbaka!

Så himla skönt det är att sitta med en kopp thé och prata med någon vuxen jämlike.

Inget ont om M, men vi har helt enkelt inte samma samtalsintresse.
Jag ser det inte så jätteintressant att prata om elektronikprylar, högtalarbyggen, nya mobiler, ps3-spel etc
Inte varje dag..

Nä, jag behöver lite ombyte i samtalsämnena ibland!

Tack Karin!


Just nu:

Jag har försökt få E att somna i 45 minuter och först nu har hon slocknat.
Vad bra då, kanske ni tänker nu, men nä så jättebra är det inte!

För om ca 20 minuter ska jag hämta A på dagis och innan dess så skulle jag behöva mata E.
Vi ska nämligen bort till en kompis nu direkt efter dagis.

Men det får nog bli en liten powernap för E i ca 10 minuter till, så får hon få mat där borta sen.
Hoppas att hon inte blir allt för trött och gnällig bara!


Jag återkommer när vi kommit hem igen!

kramEn vägg av smuts

Idag har det varit ganska mulet här där jag bor, men nu börjar solen titta fram så smått mellan molnen.

Detta är inte bra! Verkligen inte.

För när solen tittar fram går plötsligt våra fönster från att först se ut som helt vanliga någolunda rena glasrutor, till att bli en vägg av smuts, omöjlig att se igenom.

Man drabbas av insikten att de borde tvättas.
Snälla solen, göm dig bakom molnen igen.

E, the sleeping beauty

Underbara E!

Jag måste berätta att E faktiskt sov jättebra i natt! Hon vaknade vi halv 2 (när M kom hem från "bastandet"), och sedan vaknade hon bara en gång till på hela natten!

Underbart!

Jag vill inte gå så långt som att säga att jag är utvilad, men jag är iallafall lite mindre trött=)

Tävlingstips!Jag tävlar om ett Zillstar.se presentkort på 400kr hos SessanOchPrinsessan
Hos Livet är underbart kan man vinna en berlock från Loppan o Piraten
Tävla HÄR du med!


Jag är med och tävlar hos Isa och Diana om en lyxig överraskning!
Var med du också!

Gratis är gott

Samla poäng och få gratis presentkort från bl a Nelly.com!


Klicka HÄR för att börja samla du med!


VARNING! Har du spindelskräck? LÄS INTE DETTA INLÄGG!

För ett par dagar sedan när jag skulle gå och lägga mig på kvällen såg jag att det satt värsta stora spindeln i trappen.
Eftersom jag var sååå trött (läs. M redan hade gått och lagt sig) så fick den hänga kvar där på sin tråd.


Detta var som sagt flera dagar sedan nu, och jag har inte sett till den sedan dess.

Vart har den tagit vägen?


Någon som vet?

Som vanligt är det inte spindeln på bilden som har skrivit brevet suttit i trappen
Budson - Öresauktioner och Lägsta budet auktioner

Desperado

Igår när jag satt här hemma i min ensamhet så surfade jag in på Kissies blogg.
Där såg jag att hon hade en tävling där man kunde vinna presentkort på H&M!

Självklart ville jag ju vara med, så jag gjorde det man skulle göra dvs,

 • Länka i sin blogg och skriva att kissie är så generös.
 • Lämna en kommentar i hennes blogg.
Inte så avancerat, utan något som alla borde klara utan att göra bort sig allt för mycket, kan man tycka.Men idag när jag går in och läser kommentaren som jag lämnade så... ja, jag vet inte...

Låter jag inte lite desperat?Vad tycker ni?
Postat av: PetramedAochE

schyssta...kan inte jag få vinna?

Jag är tvåbarnsmamma och behöver kläder både till mig och till mina små kids som växer som gräs!

Snääälla! Det skulle vara såååå snällt! ....Låt mig vinna annars skickar jag mammas papillonhundar på dig!!


...Kom igen! Jag är faktiskt ganska snäll och go... ja, som person alltså....
Om jag inte vinner så tar jag det faktiskt personligt! Jag kanske till och med gråter en skvätt!
...
Alltså! Vad ska man säga för att vinna den här tävlingen egentligen?! Jag menar, här ber jag på mina bara knän... men ingen respons!
...
Min sambo är och bastar hos en kompis idag så jag känner mig så ensam här i soffan...

Skulle kännas mycket bättre med ett presentkort i fickan...
...
hmm... undrar om det framkommit att jag väldigt gärna skulle vilja vinna?

Annars så säger jag det nu: JAG VILL VINNA!!!
..

by the way, jag har länkat också: http://petramedaoche.blogg.se/2009/february/som-vanligt-vill-jag-vinna.html2009-02-01 @ 00:29:01
URL: http://petramedaoche.blogg.se/
Är fortfarande vaken...

PetramedAochE väntar på att M ska komma hem och på att E, som sover i sängen här nere, ska vakna så hon kan få ny blöja och pyamas....

Ser ni att hon har en stjärna på näsroten (vid ögat)Mer besökare

Vill du öka din besöksstatistik?

Prova:Som vanligt vill jag vinna..

Vet ni vad?

Kissie är så generös!Jag bara tänkte berätta det... om ni undrade alltså...


RSS 2.0