Petra bakar Cupcakes del 2
Då var det dags för Cupcakesbaket del 2
Och då var det dags för:
Mariannecupcakes
(Det blir 12 cupcakes och sammanlagt 18 mariannegodisar behövs)
Det du behöver:
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 kryddmått salt
1 påse Marianne
Frosting:
200 g Philadelphiaost
5 dl florsocker
1 påse Marianne Crush (finns på ICA)
Dekoration:
1/2 Marianne på varje
Fazer Marianne Choklad som hackas över
Så här gör du:
Blanda smeten på samma sett som i receptet här nedanför, och häll i smeten i formarna

Innan du sätter in dem i ugnen bryt ner en Marianne godis i varje form.
(Här gjorde jag misstaget att lägga i karamellen hel, men den blev då för tung och la sig i botten under gräddningen. Missa därför inte att krossa den lite grann t ex i en mortel, så blir det nog mycket bättre.)

Grädda i 175°C i ca 20 min tills de ser lätt gyllenbruna ut i färgen.


Låt svalna under bakduk eller frys in snabbt före glasering.
När det dags att fixa till frostingen och det gör du såhär:
Blanda Philadelphiaosten och floursockret

Tillsätt mariannecrush

Bred på forstingen, gör de lätt toppiga. Frostingen ska vara som mjukt smör i konsistensen. Absolut inte rinnigt!! Sätt i mer florsocker om det behövs. Här måste du själv känna av så att det blir lagom.

Hacka chokladen

Dela en Mariannegodis

Sätt på mariannegodisen på cupcaken, och strö över den hackade chokladen.
KLART!
Och då var det dags för:
Mariannecupcakes
(Det blir 12 cupcakes och sammanlagt 18 mariannegodisar behövs)
Det du behöver:
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 kryddmått salt
1 påse Marianne
Frosting:
200 g Philadelphiaost
5 dl florsocker
1 påse Marianne Crush (finns på ICA)
Dekoration:
1/2 Marianne på varje
Fazer Marianne Choklad som hackas över
Så här gör du:
Blanda smeten på samma sett som i receptet här nedanför, och häll i smeten i formarna

Innan du sätter in dem i ugnen bryt ner en Marianne godis i varje form.
(Här gjorde jag misstaget att lägga i karamellen hel, men den blev då för tung och la sig i botten under gräddningen. Missa därför inte att krossa den lite grann t ex i en mortel, så blir det nog mycket bättre.)

Grädda i 175°C i ca 20 min tills de ser lätt gyllenbruna ut i färgen.


Låt svalna under bakduk eller frys in snabbt före glasering.
När det dags att fixa till frostingen och det gör du såhär:
Blanda Philadelphiaosten och floursockret

Tillsätt mariannecrush

Bred på forstingen, gör de lätt toppiga. Frostingen ska vara som mjukt smör i konsistensen. Absolut inte rinnigt!! Sätt i mer florsocker om det behövs. Här måste du själv känna av så att det blir lagom.

Hacka chokladen

Dela en Mariannegodis

Sätt på mariannegodisen på cupcaken, och strö över den hackade chokladen.
KLART!

Kommentarer
Postat av: Marina
å vad goda de såg ut, vart de mumsiga?
Postat av: Camla
Tack för recepten! Ska nog prova på att baka lite imorgon dom se verkligen smarriga ut.
Postat av: PetramedAochE
Båda var jättegoda, men geisha-cupcaken var absolut bäst!
Postat av: Mamma Russin
hejsan..Kära nån så farligt gott detta så ut.. Hittade hit via FL.. Mycket fin blogg du har..:)
ha det gott..
kram
Postat av: Mia
Åh gud... choklad och philadelphia... nästan som en cheesecake. Jag måste ta och pröva o göra dessa själv, låter och ser helt fantastiskt.
Trackback