Andlös morgon

Klockan 06:00 i morse kom A in till oss och hade jättesvårt att andas, han hade fått ett kruppanfall. M gick ner med honom till vardagsrummet där de sedan satt under täcket, med altandörren öppen, och såg på barnprogram. Efter lite friskluft och en dos med bricanyl så blev han bättre så vi slapp att åka till akuten denna gång, vilket var otroligt skönt!

Jag vet inte hur många gånger vi har fått åka i ilfart till akuten med en A i full panik.
Man känner sig så hjälplös när inget man gör fungerar, han får ingen luft! Då är det iallafall skönt när saker och ting fungerar på akuten.
Vi brukar ringa från bilen när vi är påväg in och meddela att vi kommer. När vi kommer fram brukar allt gå snabbt. Vi blir insläppta med en gång och läkaren och ett par sjuksökterskor kommer in med detsamma. Inga 5 timmars väntetid bara för att komma in på rummet här inte ; )
Sen blir det adrenalin och kortison, och efter det kommer våran väntetid. Nu ska vi nämligen vänta på att se om adrenalinen verkar eller inte. Oftast har den inte verkat ordentligt, utan det brukar få bli ytterligare en dos eller två. Och fungerar inte det så blir det inläggning. Me not like inläggning...

Men som sagt var, imorse slapp vi hela den proceduren och nu mår han mycket bättre.

Nu kan han andas!

Kommentarer
Postat av: Marina

å skönt det gick bra imorse, att ni slapp akuten!

2009-02-23 @ 13:10:23
URL: http://marina-tjejen.blogspot.com/
Postat av: Nadja

Men liten då!!!! =/

2009-02-23 @ 22:24:26
URL: http://vivalanadja.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0